Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τρόποι αντιμετώπισης των επιθετικών μαζών που θα επιχειρήσουν να εισβάλουν στο σπίτι μας


Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Ας πούμε ότι είμαστε άτυχοι και γίνεται μαζικός ξεσηκωμός (ρεμπελο), αλήθεια ξέρεις πως να προστατευθείς; Τι πρέπει να κάνω στην αρχή; Πότε να φύγω από το σπίτι; Πότε μπορώ να βγω έξω; 

Δεκάδες ανάλογα ερωτηματικά έρχονται αυτές τις μέρες στο μυαλό μας. 

Πάμε λοιπόν να τα απαντήσουμε. 

Καταρχήν αν είμαστε οι άτυχοι, που είτε δεν το καταλάβαμε ότι έχουν μαζικές επιθέσεις στον γηγενή πληθυσμό, είτε γιατί ποτέ δεν το πιστέψαμε, είτε γιατί το κακό μας βρήκε μακριά από την εστία μας, βασικό προϋπόθεση επιβίωσης σε αυτή την δύσκολη ώρα είναι το χαμηλό προφίλ. 

Μπορούμε να εξαφανισθούμε; Αυτό είναι το 50% της επιτυχίας της επιβίωσης μας. 




Αν είμαστε σπίτι, κλείνουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ. 
Σφραγίστε το σπίτι σας με κάθε τρόπο. Στα ανοίγματα (πόρτες - παράθυρα) κλείστε πατζούρια, ρολά, βάλτε στιβαρά εμπόδια (ψυγεία, κουζίνα, βαριά έπιπλα, τις τραβέρσες από τα κρεβάτια για κόντρες, οτιδήποτε δημιουργεί συνθήκες απόρθητου χώρου. Κανένας εισβολέας τις πρώτες ώρες δεν θα προσπαθήσει να ασχοληθεί πολύ με κάτι που δεν τα καταφέρνει. Απλά θα πάει στον επόμενο. 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ.
 Η μυρωδιά του φαγητού εξαπλώνεται σε απόσταση 50-100 μέτρων (ανάλογα το φαγητό). Αν ξεμείνετε  απο φαγητό και είναι απολύτως απαραίτητο το μαγείρεμα τότε αυτό πρέπει να γίνει σε πολύ χαμηλή φωτιά (ώστε να μην έχουν υδρατμούς), σε πολύ μικρό σκεύος και από πάνω βάλτε ένα τελάρο (να μην έρχετε σε επαφή) το οποίο έχει περικυκλώσει με χοντρές πετσέτες μπάνιου ή μάλλινη κουβέρτα (οχι συνθετική γιατί δεν έχει απορροφητικότητα).  Εξυπακούεται ότι το μαγείρεμα θα γίνει ΜΟΝΟ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ. 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΟΡΥΒΟΙ... 
Όσοι δεν έχετε πολύ μικρά παιδιά απλά κάντε ησυχία. Όσοι έχετε μικρά παιδιά θα πρέπει να λάβετε επιπλέον μέτρα. Κλείστε την περίμετρο των ανοιγμάτων (πόρτες - παράθυρα) με την καφέ κολλητική ταινία. Πρώτα στις εγκοπές εφαρμόστε βαμβάκι ή άλλο φυσικό προϊόν (απο βαμβάκι ή μαλλί) και μετά εφαρμόστε την καφέ ταινία. Στρώστε στα πατώματα ρούχα, κουβέρτες, στρώματα, οτιδήποτε μπορείτε, αρκεί να μην ακούγονται τα βήματα των παιδιών τόσο δυνατά. 




ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΟΠΛΑ...
Όπλο είναι οτιδήποτε είναι αιχμηρό...
Παλιές οθόνες κινητών. Σπάστε τις στο κέντρο και αμέσως έχετε δύο αιχμηρά τμήματα. Προσαρμόστε τα αιχμηρά τμήματα σε κοντάρια από σκούπες, σφουγγαρίστρες, οτιδήποτε είναι απο κοντάρι. Όταν βρεθείτε σε κατάσταση ανάγκης - επίθεσης ένας απο την ομάδα σας (καλύτερα γυναίκα) να βράσει λάδι ή έστω νερό. Πετάξτε το στο πρόσωπο του επιτιθέμενου. Τουλάχιστον θα κερδίσετε χρόνο. 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ...
Οι συνεργασίες είναι το ΠΑΝ. Ειδικά όσοι μένετε σε πολυκατοικίες, μπορείτε να δημιουργήσετε ΟΧΥΡΑ απόρθητα. 

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΕΣΤΙΑΣ...
Πότε όμως θα φύγουμε προς τον Βασικό Χώρο Διαβίωσης μας;;;
Όταν παρατηρήσουμε ότι για δεύτερη συνεχή νύχτα έχουμε ησυχία... Δεν ακούμε ΟΥΤΕ τον παραμικρό θόρυβο. Και φυσικά θα φύγουμε νύχτα. 

ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΒΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..
Σίγουρα για 3 μέρες θα κάτσεις σπίτι ήσυχα, όπως είπαμε πιο πάνω. Την τέταρτη μέρα και εφόσον δεν έχεις ακούσει περίεργους θορύβους μπορείς να ξεμυτήσεις αργά το βράδυ (ξημέρωμα). 

ΑΕΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΟΥ...
Φυσικά σφραγίζοντας το χώρο δημιουργείται πρόβλημα με το οξυγόνο. Μπορείτε να ανοίξετε λίγο ένα παράθυρο (μερικά χιλιοστά) για περίπου 1 λεπτό, ανά δεκαπεντάλεπτο, από τις 1 το ξημέρωμα μέχρι τις 5 το πρωί. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΟΡΥΒΟΣ και φυσικά θα τυχόν μαγείρεμα θα πρέπει να έχει προηγηθεί πολλές ώρες (τουλάχιστον 15). . 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η σωστή αντίδραση στην πυρηνική έκρηξη (μέτρα προστασίας, πρώτη αντίδραση, κίνδυνοι)

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  Πολλοί φίλοι μου ζήτησαν να γράφω μερικές σειρές για τους τρόπους σωστής αντίδρασης σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης. Πριν ξεκινήσω να σας παραθέτω τις πληροφορίες που συνέλεξα να επισημάνω ότι πυρηνική έκρηξη δεν έχουμε μόνο από βόμβες, αλλά και από ατυχήματα σε πυρηνικά υλικά (υπάρχουν σχεδόν παντού πλέον) και σε εργοστάσια παροχής ενέργειας (έχουν δύο γειτονικές μας χώρες, η Τουρκία και η Βουλγαρία), οπότε καλό είναι να γνωρίζουμε τι και πως. Βέβαια οι δύο αυτές διαφορετικές περιπτώσεις έχουν και ορισμένες διαφορές, κυρίως ως προς τους χρόνους αντίδρασης και την απόσταση επιρροής/καταστροφών. Θα παραθέσω τους γενικούς / κοινούς τρόπους σωστής αντίδρασης για τους μη προετοιμασμένους (άλλωστε στη χώρα μας είναι απίθανο κάποιος να έχει κάνει σχετική προετοιμασία). Υπάρχουν τρεις κατευθύνσεις προστασίας. Η πρώτη αφορά κατά το χρόνο της έκρηξης, η δεύτερη πριν από αυτή και η τρίτη αμέσως μετά την έκρηξη. Πριν την έκρηξη απλά στην γενικότερη προετοιμασία μας

Μας το ζητήσατε : Λίστα φαρμάκων για έκτακτες καταστάσεις

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  Παρακάτω θα σας παρουσιάσω δύο λίστες φαρμάκων, που θα πρέπει να έχουμε όλοι μας, για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.  Η πρώτη λίστα έχει δημιουργηθεί από τον φίλο μου Σπύρο, παιδίατρο. Η δεύτερη λίστα έχει δημιουργηθεί από φίλη φαρμακοποιό.  Όπως θα δείτε οι δύο λίστες έχουν αρκετές ομοιότητες γι΄αυτό και σας τις παραθέτουμε αυτούσιες.  Υπόσχομαι ότι καταβάλλονται προσπάθειες από την ομάδα μας να καταφέρουμε να ανάγουμε αυτές τις λίστες σε υλικά που προέρχονται από τη φύση και μπορούμε είτε να τα καλλιεργήσουμε, είτε να τα βρούμε στην ελληνική φύση. Όπως καταλαβαίνεται αυτή η προσπάθεια θέλει ιδιαίτερη προσοχή και χρόνο, γι΄αυτό και θα μας πάρει αρκετό χρόνο.  α)Λίστα από τον παιδίατρο μας τον Σπύρο:  Σε καταστάσεις επιβίωσης υπάρχουν δύο βασικοί κίνδυνοι που απειλούν τη ζωή μας. Οι τραυματισμοί και το αλεργικό σοκ. Ιδιαίτερα όσον αφορά ανθρώπους της πόλης, που δεν έχουν συνηθίσει να εκτίθεται στους "κινδύνουνς" της φύσης.  Οπότ

ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ

ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ Στις ομάδες που πλέον σχηματίζονται κατά δεκάδες και χαίρομαι ιδιαίτερα για τα μηνύματα σας (μπορεί να μην απαντάω σε κάποια αλλά να ξέρετε τα διαβάζω όλα) έχω παρατηρήσει δύο είδη ανθρώπων. α) Αυτούς που πραγματικά πιστεύουν σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, που είναι πιο κοντά στις ρίζες μας, σε αυτό που λέμε ζωή στη φύση και κάνουν ότι κάνουν με σκοπό να απαγκιστρωθούν κάποτε (έστω και στη σύνταξη...) από την πόλη και αν τυχόν "στραβώσει" κάτι να είναι στη θέση να μπορέσουν να διαβιώσουν οπουδήποτε και κάποιες από τις χειρότερες συνθήκες. Προσωπικά απευθύνομαι σε αυτούς τους ανθρώπους. β) Το δεύτερο και πιο επικίνδυνο είδος είναι οι <<φοβισμένοι>>.  Η κατηγορία αυτή έχει πολλά παρακλάδια. Είναι συνήθως μεσήλικες που φοβούνται για την πάρτη τους και δαπανούν πολύ χρήμα αγοράζοντας ότι survival kit κυκλοφορεί στον πλανήτη και έξω απ΄ αυτόν, χωρίς να έχει ιδέα πως χρησιμοποιούνται όλα αυτά, χωρίς να γνωρίζει καν ότι μπορεί να πάθει ζημιά από τη χρήση τ