Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σπιτικά όπλα αυτάμυνας και επιβίωσης από το τίποτα (Μέρος 1ο)

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Το θέμα πλέον είναι άκρως επείγον και γι΄αυτό μπαίνει σε άμεση προτεραιότητα, αν και να σας πω την αλήθεια δεν είχα σκοπό να αρχίσω αυτόν τον κύκλο άρθρων τόσο σύντομα. Όμως τα γεγονότα τρέχουν και ο κομβικός αριθμός των 200.000 κοντεύει να συμπληρωθεί, οπότε η συγκεκριμένη σειρά άρθρων είναι άκρως απαραίτητη.

Σε αυτή τη σειρά άρθρων θα μάθουμε πως μπορούμε από πράγματα που έχουμε στο σπίτι μας να φτιάξουμε αποτελεσματικά όπλα. Φυσικά δεν θα χωρέσουν σε ένα άρθρο, εξού και το παρόν αποτελεί το πρώτο μέρος και θα ασχοληθούμε να απλούς κανόνες και τα είδη που υπάρχουν σε όλα τα σπίτια. Στα επόμενα μέρη θα δείξουμε πως μπορούμε να φτιάξουμε απλά όπλα με είδη που υπάρχουν στο σπίτι μας. Φυσικά δεν θα πούμε για τα τετριμμένα τύπου κουζινομάχαιρα, ψαλίδια τηγάνια και κατσαρόλες. Αυτά είναι αυτονόητα.  

Καταρχήν όσοι έχετε τζάκι ή σόμπα έχετε τα πιο σημαντικά και έτοιμα όπλα. Το τραβηχτήρι και το σπαστήρι για τα ξύλα. Ανοίγουν εύκολα το κεφάλι ακόμα και αν ο εισβολέαν φορά κράνος. Για καλύτερη απόδοση να το πάτε σε έναν τεχνίτη με τροχό ή τορναδόρο  να σας το λειάνει και να το κάνει πιο μυτερό.





Μετά έχουμε τα γυάλινα βάζα (προτιμήστε αυτά με λεπτο μεγάλο λαιμό)  και γυάλινα κηροπήγια. Δεν χρειάζεται να τα πετάξετε στον επιτιθέμενο. Μπορείτε να τα προσαρτήσετε στην ξυλόσκουπα και προκαλώντας μικρά σπασίματα στις άκρες έχεις το τέλειο σπιτικό δόρι.

Ένα όπλο εφάμιλλο του υγρού πυρ της αρχαιότητας είναι οι λάμπες οικονομίας και οι λάμπες φθορίου (όχι οι led και οι ηλεκτρονικές). Για την ακρίβεια είναι χειρότερες από χειροβομβίδα. Αν τις πετάξετε στο πρόσωπο του επιτιθέμενου ή στα γυμνά χέρια, λαιμό τότε θα δείτε τι πάει να πει αφόρητος πόνος και βαθιές χαρακιές...

Ένα όπλο τύπου Νίντζα είναι ο φορτιστής του φορητού σας υπολογιστή. Αυτό σίγουρα δεν το είχατε φανταστεί. Ο φορτιστής του λαπττοπ έχει μια ιδιαιτερότητα. Η μια πλευρά του μετασχηματιστή είναι προσηρτημένη και η άλλη κουμπωτή. Κρατάτε από την άκρη το καλώδιο και περιστρέψτε και σε όποια μούρη βρεθεί ο μετασχηματιστής θα γίνει εγγυημένα κιμάς...





Ένα πολύ σημαντικό όπλο που έχει το 99% των γυναικών στο συρτάρι του είναι η Λακ. Καταρχήν ψεκάστε προς τον επιτιθέμενο και σε απόσταση 5-6 εκατοστών από την οπή του σπρέι ανάψτε αναπτήρα. Έχετε επιτόπου ένα πολύ ισχυρό φλογοβόλο.

 Επίσης το πιο αποτελεσματικό χημικό που έχουμε στην αποθήκη μας και είναι και τσάμπα. Το άκουαφόρτε. Μιλάμε για το πλέον καυστικό που έχουν όλες οι νοικοκυρές. Πολλές απατημένες σύζυγοι έχουν στείλει κόσμο με αυτό το χημικό.

Όλα όσα αναφέραμε εδώ δεν χρειάζονται καμία μεταποίηση και καμία γνώση. Αποφασιστικότητα και καθαρό μυαλό για να τα χρησιμοποιήσουμε.

Όπως λέγαμε στο στρατό τεράστια σημασία έχει η ξηρά εκπαίδευση. Δηλαδή από τώρα κάντε δοκιμές. Ψάξτε να βρείτε το κάθε υλικό και κάντε στρες τέστς. Τρέξτε ένα γύρο το τετράγωνο, τόσο γρήγορα - έντονα μέχρι να λαχανιάσετε  μπείτε στο σπίτι σας και δείτε πόσο γρήγορα μπορείτε να εντοπίσετε τα υλικά αυτά. Αν το κάνετε σε κάτω από 30 δεύτερα από την ώρα που βάζετε το κλειδί στην πόρτα είστε έτοιμοι/ες.

Το μυαλό σε κατάσταση κόπωσης αντιδρά όπως σε κατάσταση πανικού.

Από το επόμενο άρθρο θα μάθουμε να κατασκευάζουμε όπλα με υλικά που υπάρχουν σε όλα τα σπίτια.

WOW : https://www.wowapp.com/w/zaxarias/Zaxarias-Mytilinios
Τα άρθρα σχετικά με την Επιβίωση – Διαβίωση και τους Εναλλακτικούς Τρόπους ζωής, μπορείτε να τα βρείτε και
Γενική αρθρογραφία εδώ : e-koutsobola και στα Κατοχικά Νέα 

Σχόλια

  1. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΜΕΣΟ ΑΜΥΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑΣ ΞΗΡΑΣ ΣΚΟΝΗΣ (ΤΩΝ 6 KGR)ΨΕΚΑΖΕΙς ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΤΥΦΛΩΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΦΕΡΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "....σε δυσμενής συνθήκες, μεταφοράς των αμάχων (γυναίκες , ..." σχετικα με αυτο θα ηθελα να πω πως οι περισσοτερες γυναικες (και δεν μιλαω για αυτες τις νοικοκυρες που μενουν κλεισμενεσ στο σπιτι ολη μερα) γνωριζουν τα βασικα και μπορουν και αυτες να ανταπεξελθουν σε μια περιπτωση αναγκησ. ειμαι μολις 17 καιμεσα στην ντουλαπα μου φιλαω 2 σακιδια επιβιωσης φουλ εξοπλησμενα!!! how 'bout dat???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η σωστή αντίδραση στην πυρηνική έκρηξη (μέτρα προστασίας, πρώτη αντίδραση, κίνδυνοι)

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  Πολλοί φίλοι μου ζήτησαν να γράφω μερικές σειρές για τους τρόπους σωστής αντίδρασης σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης. Πριν ξεκινήσω να σας παραθέτω τις πληροφορίες που συνέλεξα να επισημάνω ότι πυρηνική έκρηξη δεν έχουμε μόνο από βόμβες, αλλά και από ατυχήματα σε πυρηνικά υλικά (υπάρχουν σχεδόν παντού πλέον) και σε εργοστάσια παροχής ενέργειας (έχουν δύο γειτονικές μας χώρες, η Τουρκία και η Βουλγαρία), οπότε καλό είναι να γνωρίζουμε τι και πως. Βέβαια οι δύο αυτές διαφορετικές περιπτώσεις έχουν και ορισμένες διαφορές, κυρίως ως προς τους χρόνους αντίδρασης και την απόσταση επιρροής/καταστροφών. Θα παραθέσω τους γενικούς / κοινούς τρόπους σωστής αντίδρασης για τους μη προετοιμασμένους (άλλωστε στη χώρα μας είναι απίθανο κάποιος να έχει κάνει σχετική προετοιμασία). Υπάρχουν τρεις κατευθύνσεις προστασίας. Η πρώτη αφορά κατά το χρόνο της έκρηξης, η δεύτερη πριν από αυτή και η τρίτη αμέσως μετά την έκρηξη. Πριν την έκρηξη απλά στην γενικότερη προετοιμασία μας

Μας το ζητήσατε : Λίστα φαρμάκων για έκτακτες καταστάσεις

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  Παρακάτω θα σας παρουσιάσω δύο λίστες φαρμάκων, που θα πρέπει να έχουμε όλοι μας, για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.  Η πρώτη λίστα έχει δημιουργηθεί από τον φίλο μου Σπύρο, παιδίατρο. Η δεύτερη λίστα έχει δημιουργηθεί από φίλη φαρμακοποιό.  Όπως θα δείτε οι δύο λίστες έχουν αρκετές ομοιότητες γι΄αυτό και σας τις παραθέτουμε αυτούσιες.  Υπόσχομαι ότι καταβάλλονται προσπάθειες από την ομάδα μας να καταφέρουμε να ανάγουμε αυτές τις λίστες σε υλικά που προέρχονται από τη φύση και μπορούμε είτε να τα καλλιεργήσουμε, είτε να τα βρούμε στην ελληνική φύση. Όπως καταλαβαίνεται αυτή η προσπάθεια θέλει ιδιαίτερη προσοχή και χρόνο, γι΄αυτό και θα μας πάρει αρκετό χρόνο.  α)Λίστα από τον παιδίατρο μας τον Σπύρο:  Σε καταστάσεις επιβίωσης υπάρχουν δύο βασικοί κίνδυνοι που απειλούν τη ζωή μας. Οι τραυματισμοί και το αλεργικό σοκ. Ιδιαίτερα όσον αφορά ανθρώπους της πόλης, που δεν έχουν συνηθίσει να εκτίθεται στους "κινδύνουνς" της φύσης.  Οπότ

ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ

ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ Στις ομάδες που πλέον σχηματίζονται κατά δεκάδες και χαίρομαι ιδιαίτερα για τα μηνύματα σας (μπορεί να μην απαντάω σε κάποια αλλά να ξέρετε τα διαβάζω όλα) έχω παρατηρήσει δύο είδη ανθρώπων. α) Αυτούς που πραγματικά πιστεύουν σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, που είναι πιο κοντά στις ρίζες μας, σε αυτό που λέμε ζωή στη φύση και κάνουν ότι κάνουν με σκοπό να απαγκιστρωθούν κάποτε (έστω και στη σύνταξη...) από την πόλη και αν τυχόν "στραβώσει" κάτι να είναι στη θέση να μπορέσουν να διαβιώσουν οπουδήποτε και κάποιες από τις χειρότερες συνθήκες. Προσωπικά απευθύνομαι σε αυτούς τους ανθρώπους. β) Το δεύτερο και πιο επικίνδυνο είδος είναι οι <<φοβισμένοι>>.  Η κατηγορία αυτή έχει πολλά παρακλάδια. Είναι συνήθως μεσήλικες που φοβούνται για την πάρτη τους και δαπανούν πολύ χρήμα αγοράζοντας ότι survival kit κυκλοφορεί στον πλανήτη και έξω απ΄ αυτόν, χωρίς να έχει ιδέα πως χρησιμοποιούνται όλα αυτά, χωρίς να γνωρίζει καν ότι μπορεί να πάθει ζημιά από τη χρήση τ