Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η σωστή αντίδραση στην πυρηνική έκρηξη (μέτρα προστασίας, πρώτη αντίδραση, κίνδυνοι)


Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός 

Πολλοί φίλοι μου ζήτησαν να γράφω μερικές σειρές για τους τρόπους σωστής αντίδρασης σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης. Πριν ξεκινήσω να σας παραθέτω τις πληροφορίες που συνέλεξα να επισημάνω ότι πυρηνική έκρηξη δεν έχουμε μόνο από βόμβες, αλλά και από ατυχήματα σε πυρηνικά υλικά (υπάρχουν σχεδόν παντού πλέον) και σε εργοστάσια παροχής ενέργειας (έχουν δύο γειτονικές μας χώρες, η Τουρκία και η Βουλγαρία), οπότε καλό είναι να γνωρίζουμε τι και πως.

Βέβαια οι δύο αυτές διαφορετικές περιπτώσεις έχουν και ορισμένες διαφορές, κυρίως ως προς τους χρόνους αντίδρασης και την απόσταση επιρροής/καταστροφών.

Θα παραθέσω τους γενικούς / κοινούς τρόπους σωστής αντίδρασης για τους μη προετοιμασμένους (άλλωστε στη χώρα μας είναι απίθανο κάποιος να έχει κάνει σχετική προετοιμασία).

Υπάρχουν τρεις κατευθύνσεις προστασίας. Η πρώτη αφορά κατά το χρόνο της έκρηξης, η δεύτερη πριν από αυτή και η τρίτη αμέσως μετά την έκρηξη.


Πριν την έκρηξη απλά στην γενικότερη προετοιμασία μας πρέπει να έχουμε κάποια υλικά. Δεν θα μιλήσω για ακραία πράγματα (όπως οι αντισφυξιογόνες μάσκες - αν και δεν είναι υπερβολή να έχουμε από μια στο σπίτι μας, έστω και απλή ρωσικής κατασκευής που έχουν και πολύ χαμηλό κόστος - περίπου 15 ευρώ). Απλά υλικά που θεωρώ ότι πρέπει να έχει κάθε σπίτι και είχαμε δει στο άρθρο για την αντιμετώπιση Πανδημιών όμως και εδώ είναι ακριβώς τα ίδια. Ούτως ή άλλως το δωμάτιο καθαρισμού των Πανδημιών είναι 100% ίδιο με την περίπτωση της πυρηνικής έκρηξης.

Δείτε το σχετικό άρθρο εδω: https://diaviosi-epiviosi-politon.blogspot.com/2016/02/blog-post_7.html

Κατά τη διάρκεια της έκρηξης: 
α)ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν κοιτάμε προς το σημείο της έκρηξης. Άν κοιτάξεις απλά ξέχνα το φως σου για όλη σου τη ζωή, ξέχνα και τις πιθανότητες επιβίωσης. Στην έκρηξη και για τα επόμενα 10 δευτερόλεπτα ή κλείνουμε τα μάτια ή τρέχουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση προς ασφαλές καταφύγιο ---->οποιοδήποτε υπόγειο!

Η έκρηξη προκαλεί πρώτα λάμψη (που είναι εξίσου βλαβερή για τα μάτια μας είτε γίνει νύχτα, είτε μέρα) στη συνέχεια άνεμο και τέλος νέφος.

Η λάμψη ανάλογα με την απόσταση της έκρηξης φθάνει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα (μετά τα 30 δευτερόλεπτα δεν υπάρχει κίνδυνος από τη λάμψη).  Λάμψη --->τύφλωση (οπότε κλείσε τα μάτια).

Ο άνεμος πάλι ανάλογα με την απόσταση θα φθάσει από 10 δευτερόλεπτα (για απόσταση περίπου 1 χλμ από το σημείο της έκρηξης) μέχρι και 10 λεπτά (για περίπου 50 χιλιόμετρα).  Ο άνεμος προκαλεί εγκαύματα και σίγουρο θάνατο. Έχεις λοιπόν αρκετό χρόνο για να κατευθυνθείς σε ένα υπόγειο και να προστατευθείς προσωρινά.



ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ: 
Τα χειρότερα όμως δεν ήρθαν. Το νέφος είναι αυτό που οδηγεί στο θάνατο και μάλιστα στον επώδυνο και αργό θάνατο. Το νέφος ευτυχώς αργεί. Τα αντίστοιχα νούμερα φθάνουν μέχρι και 36-42 ώρες από την ώρα της έκρηξης. Χρόνος υπεραρκετός για να κάνεις αυτά που θα σου γράψω.

α)Τρέξε στο σπίτι σου και κατέβασε όλες τις προμήθειες σου στο υπόγειο. Αν δεν έχεις υπόγειο βρες άμεσα το πιο κοντινό σπίτι. Θα δώσεις προμήθειες και γνώσεις και θα πάρεις φιλοξενία. Ζήτα βοήθεια από όσους περισσότερους μπορείς. Αρχίστε γεμίζοντας οτιδήποτε βρείτε μπροστά σας με νερό (ακόμα και τα βαθιά πιάτα). Το νερό---->ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΟ.

Αμέσως κλείστε πατζούρια, παράθυρα και σφραγίστετα με ταινίες ΟΛΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ, όπως στο παραπάνω άρθρο για την Πανδημία. ΤριπλοΣφραγίστε με κάθε μέσο το υπόγειο. Για όσο χρόνο έχετε δεν θα κοιμηθείτε. Όσες ώρες και να χρειαστεί θα δουλεύετε για να εξασφαλίσετε την στεγανοποίηση του χώρου. Αν είστε σε πολυκατοικία είστε άτυχοι γιατί έχετε μπόλικη δουλειά, είστε τυχεροί γιατί έχετε χέρια για βοήθεια, αλλά και πιο τυχεροί γιατί έχετε περισσότερο όγκο αέρα για να καταναλώσετε. Φυσικά φίλτρα αέρα δεν έχετε (είπαμε το άρθρο απευθύνεται σε μη ετοιμασμένους) οπότε καλό σφράγισμα. Μην ανησυχείτε για την ποιότητα του αέρα, σκοπός είναι να ζήτησε από την ραδιενέργεια, η τοξική δηλητηρίαση από έλλειψη οξυγόνου είναι το λιγότερο που σας απασχολεί.

Όταν έρθει το νέφος, θα πρέπει να σας βρει στο 100% σφραγισμένο υπόγειο.

Μέσα στο υπόγειο φτιάξτε σέλτερ. Με ότι βρείτε. Έπιπλα, ντουλάπες (εννοείτε γεμισμένες όσο δεν πάει άλλο), ρούχα, κουτιά, ότι τέλος πάντως σας βρίσκεται.


Εκεί θα μείνεις για 3 μέρες, οπότε φρόντισε να είναι όσο πιο άνετο γίνεται. Φυσικά σε λίγο θα έχεις πρόβλημα με τον αέρα. Όταν γίνει αρκετά τοξικός θα το καταλάβεις. Πολύ απλά όλη την ώρα θα νυστάζεις. Τώρα ήρθε η ώρα να αποδειχθείς προνοητικός. Υπάρχει καθαρός αέρας και βρίσκεται στο υπόλοιπο κτίριο. Γι΄αυτό σου ζήτησα να σφραγίσεις ΟΛΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ. Αυτός ο αέρας θα φθάσει για αρκετές μέρες.



β)Βγάλτε τις μπαταρίες και τα φίλτρα αέρα από τα αυτοκίνητα, αφού το έχετε παρκάρει σε υπόγειο. Θα σας δώσει την δυνατότητα μετά από λίγες μέρες να φύγετε από την πληγείσα περιοχή. Έτσι θα αποφύγεις βλάβες στα ηλεκτρονικά κυκλώματα από τον ηλέκτρομαγνητικό παλμό. Για το φίλτρο αέρα θα σας πω πιο κάτω.

γ) Γράψτε σε ένα μεγάλο χαρτί το οποία θα κολλήσετε έξω από την πόρτα του σπιτιού σας, σε εμφανές μέρες, πόσο άτομα είστε και που είστε. Οταν θα έρθει βοήθεια ΄(περίπου 10 μέρες) θα σας εντοπίσουν αμέσως. Μην ανησυχείτε για κακόβουλα άτομα. Αυτοί θα έχουν πεθάνει από την ραδιενέργεια. Καλό θα είναι να έχετε ένα ραδιοφωνάκι - από αυτά που πιάνουν όλες τις συχνότητες - για να ενημερώνεστε ανά τακτά διαστήματα.

δ) Μετά την 6η μέρα θα μπορέσετε να κάνετε μια διερεύνηση της περιοχής που βρίσκεστε. Εδώ αν δεν έχετε μάσκα δεν πρέπει να ρισκάρετε έξοδο. Μια πρόχειρη λύση είναι να βάλετε ότι μάσκα βρείτε (από αυτές που κάνουμε βουτιές το καλοκαίρι) και ως φίλτρο να χρησιμοποιήσετε το φίλτρο άνθρακα από το aircondition ή αν έχετε φίλτρο από την ηλεκτρική σκούπα.  Μια καλή λύση είναι το φίλτρο του αυτοκινήτου. Φτιάξτε απλά πρέπει να ταινίες να προσαρμόσετε το φίλτρο άνθρακα στη μάσκα μπάνιου. Φυσικά αυτές οι λύσεις είναι "μπακάλικες" αν το συνδυάσεις όμως με ένα χάπι ιωδίου (που ούτως ή άλλως όλοι πρέπει να έχουμε στο φαρμακείο μας) τότε θα μπορέσεις να βγεις έξω και να αποκτήσεις εικόνα τι έχει μείνει και το σημαντικότερο να αναζητήσεις βοήθεια, προμήθειες (από υπόγεια των σουπερ μάρκετ), μάσκες (από χρωματοπωλεία). Βασικό είναι και μια στολή. Για στολή μπορείς να χρησιμοποιήσεις ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΔΙΚΥΚΛΩΝ.  Το άτομο που θα βγει θα πρέπει να είναι το πιο γυμνασμένο. Πρέπει να βγει και να μπει στο συντομότερο χρόνο. Επίσης αυτός θα βγαίνει κάθε μέρα μέχρι να έρθει βοήθεια. Μην ξεχνάμε το άρθρο για το δωμάτιο καθαρισμού, που σας έδωσα πιο πάνω.  

Σχόλια

  1. Γυαλιά ηλίου θα χρειαστείς για να βγεις έξω και τα μπάντα καλυμμένα αλλά τι να ψάξεις η ραδιενέργεια περνάει και τις κονσέρβες μόνο ο μόλυβδος θα σε σώσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω ένα ξύλινο σπιτάκι σε βουνο...στα 1100 μέτρα..το έφτιαξα για τα γεγονοτα.το παλεύω 4 χρόνια τώρα....προμήθειες πολλές...κρυμμενες...οι δικοί μου και οι φίλοι μου ..με φωνάζουν η τρελή του χωριού...δεν καταλαβαίνουν οι ανόητοι...Θλιβερες μέρες τραγικές θα ζήσουμε...και τότε να δούμε πως θα θρεψετε τα παιδιά σας τον εαυτό σας τους γύρω σας...όποιος ελεησει άνθρωπο και τον ταΐσει στα γεγονότα...μέγας στα μάτια του Χριστου...όποιος έχει και δεν δωσει ...θα απολεσθεί..Ξυπνήστε Ελληνες..προετοιμαστείτε..προσευχηθειτε εκκλησιασθητε...εξομολογηθητε κοινωνηστε...το πυρ..η Θεία Κοινωνία αφθαρτοποιει το χωμάτινο σαρκίο...Τι δεν καταλαβαίνετε μωρε;





    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άσκηση επιβίωσης : 9 μέρες στο Βουνό, 120 χλμ περπάτημα, χωρίς όχημα, χωρίς ρεύμα!!!

Ο φίλος Κώστας Μαυροφορεμένος μας είχε προειδοποιήσει για την εξόρμηση - άσκηση επιβίωσης στο βουνό με ένα teazer που μας άρεσε πολύ. Πλέον η άσκηση ολοκληρώθηκε, όπως και το μονταζ του βίντεο και τώρα ο Κώστας μας δείχνει την μοναχική του πορεία, μέσα σε 9 ημέρες, πάνω στα βουνά, με μόνη συντροφιά τα σκυλιά και τον εξοπλισμό του. Είναι αυτό που δεν θα σταματήσω ποτέ να σας προτρέπω... Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση. Μέχρι να σας γίνει δεύτερη φύση...

Τρόφιμα αντί γκαζόν ή αλλιώς καλλιέργειες στις πόλεις

Ειδήσεις για οπωρώνες ή ακόμα και λαχανόκηπους στις πόλεις τα τελευταία χρόνια ακούμε ολοένα και πιο συχνά. Στα Χανιά, στο Λουτράκι, στην Τρίπολη, στην Καλαμάτα, στο Αγρίνιο, στα Γιάννενα, στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη, στη Δράμα, στην Έδεσσα, στη Βέροια, στη Θεσσαλονίκη, στη Θέρμη, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, στην Εκάλη, στο Μαρούσι και σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα, δήμοι ή ομάδες πολιτών πήραν την πρωτοβουλία και αξιοποίησαν ανοιχτούς χώρους, ακόμα και σε σχολεία και πρώην στρατόπεδα, καλλιεργώντας οπωροφόρα δέντρα, αμπελώνες και λαχανικά. Άλλοι δήμοι εκμεταλλεύονται τα ήδη υπάρχοντα δέντρα, όπως στη Γλυφάδα, τις ελιές, παράγοντας λάδι και στο Νέο Ηράκλειο τις νεραντζιές, οι οποίες μπολιάστηκαν για να δώσουν λεμόνια. Η πρακτική αυτή δεν είναι καινούργια. Τα παλιότερα χρόνια, το κέντρο και τα προάστια της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων είχαν σπίτια με κήπους, όπου ευδοκιμούσαν οπωροφόρα δέντρα, ενώ άλλα βρίσκονταν διάσπαρτα στους δρόμους. Ήταν πολύ φυσικό και συνηθισμένο ο κόσμος να