Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άσκηση επιβίωσης : 9 μέρες στο Βουνό, 120 χλμ περπάτημα, χωρίς όχημα, χωρίς ρεύμα!!!



Ο φίλος Κώστας Μαυροφορεμένος μας είχε προειδοποιήσει για την εξόρμηση - άσκηση επιβίωσης στο βουνό με ένα teazer που μας άρεσε πολύ.

Πλέον η άσκηση ολοκληρώθηκε, όπως και το μονταζ του βίντεο και τώρα ο Κώστας μας δείχνει την μοναχική του πορεία, μέσα σε 9 ημέρες, πάνω στα βουνά, με μόνη συντροφιά τα σκυλιά και τον εξοπλισμό του.




Είναι αυτό που δεν θα σταματήσω ποτέ να σας προτρέπω...

Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση.

Μέχρι να σας γίνει δεύτερη φύση...


Σχόλια

  1. Το μόνο που δείχνει το βίντεο είναι περπάτημα στην φύση.
    Ολα τα άλλα, διανυκτέρευση(που, πως) , εύρεση τροφής (τι, πως) , πως φόρτιζε η μπαταρία της κάμερας, τι υλικά υπήρχαν στο σακίδιο κ.τ.λ. δεν τα είδαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον φίλο, δεν είδαμε κάτι εκτός από το περπάτημα. Μήπως θα υπάρχει και δεύτερο video?

    Έχουμε καμία πληροφορία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το συγκεκριμένο βίντεο έχει σκοπό να δείξει την σωματική κόπωση, μέρα μέρα...
    Αυτές τις μέρες ο φίλος Κώστας βρίσκεται και πάλι σε άσκηση ορεινής επιβίωσης στρατιωτικού τύπου και σε λίγες μέρες θα έχουμε διαφορετικό υλικό.

    Σε κάθε περίπτωση σας προτείνω να επισκεφθείτε το κανάλι του στο youtube όπου παρέχει χρήσιμες συμβουλές, αναλυτικά βίντεο επιβίωσης.

    Αυτό που κάνει ο Κώστας είναι μοναδικό στην ελληνική μπλογκόσφαιρα και χαίρομαι που το μοιράζεται μαζί μας.

    Βέβαια δεν είναι ΠΟΤΕ δυνατόν να χωρέσεις τόμους γνώσεις σε ένα βίντεο 30 λεπτών, γι΄αυτό και το υλικό θα εμπλουτίζεται συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φιλε μου γιατι δεν εχει ηχο το βιντεο σου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κ. Μυτιληνιέ το βίντεο δεν έχει ήχο. Και στον chome και στον inernet explorer.Και σίγουρα δεν έχω κάποιο πρόβλημα με το pc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το βιντεο οντως δεν εχει ηχο...το γιουτουμπι λεει πως ειναι θεμα"δικαιωματων"..κ ειναι μιουτ ο ηχος επιτηδες,μα γκουγκλαρωντας τον τιτλο το βρηκα αλου...ενταξει...δεν λεω..δεν ετυχε να δω τιποτα καλυτερο σχετικα σ ελληνικα καναλια...σιγουρα χωρις να τοχω ψαξει με θεματα κυνηγετικα που σιγουρα υπαρχουν θα υπαρχουν καλυτερα βιντεο...επιβειωση?...χαχα..αποτοξινωση απο το ιντερνετ κ τις καφετεριες μαλον...εξου κ η φυσικη κατασταση[οι κυνηγοι εκει υπερχεχουν...κ οχι μονο...] που ειναι η κατασκηνωση?...εξοχικο ειδα...κ διαδρομες αναμεσα σε ιδιοκτησιες περιφραγμενες κ αγροτικους δρομους....νταξει δε λεω.."επιβλητικος ο εξοπλισμος" μα μεχρι εκει....επιβειωση ειναι αλλο θεμα..απο αλλο βιβλιο....διαολε ακομα κ το στημενο σωου σουρβαιβορ ειχε περσοτερα στοιχεια επιβειωσης....[θα μου πεις το ιδιο ηταν κι αυτο...οποτε θεμα σκηνοθεσιας ειναι...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΖΑΧΑΡΙΑ γεία σου...
    εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησα να σε ''διαβάζω'' και να σε ακούω.
    Μπράβο φίλε...συγχαρτήρια για όλες σου τις συμβουλές.
    Συνέχισε γιατί ο Έλληνας έχει ανάγκη τέτοιου είδους γνώσεων που απλόχερα δίδεις.Τώρα,για το συγκεκριμένο βίντεο...συγχαρτήρια στον ''μαυροφορεμένο'' αλλά δέν κατάλαβα ακρίβως τί θέλει να δείξει στον κόσμο.
    1)TAKTIKH= ανύπαρκτη...πορεία ΠΑΝΤΑ πανω σε δρόμους που χωράνε δυο φορτηγά δίπλα δίπλα...ανυπάκουα σκυλία...κραυγές του αφεντικού που τα καλούσε πίσω...κλπ
    2)ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ=ανύπαρκτες...μια φορά ο φίλος ''έκοψε δρόμο'' και χάθηκε...
    3)χρηση ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΒΕΡΓΚΕΝ=ανύπαρκτη...και αυτό ίσως θα ενδιέφερε περισσότερο κάποια άτομα...παρά μια πεζοπορία ημερήσια και επιστροφή στη βάση (γιατί,αυτό ήταν και ΌΧΙ επιβίωση)
    4)χρήση ΟΠΛΟΥ (τακτικές)=ανύπαρκτη...
    5)εκμετάλλευση πόρων (πχ νέρο)=ανύπαρκτη (τα σκυλιά τσαλαβουτούσαν στις λιμνούλες...)
    6)εκμετάλευση τοπογραφικού ανάγλυφου= άστο....
    Δε θα επεκταθώ άλλο....δέν είδα όλο το βίντεο...αλλά αρκετό.
    Και ένας τίτλος αρμόζει.
    ΔΟΚΙΜΗ ΝΕΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ (τα ταλαιπωρημένα ρούχα-γάντια κλπ φαίνονται)
    επίσης με ''χάλασαν'' οι τίτλοι οι Αγγλόφωνοι one man-two dogs-no vehicle-9 days κλπ και η σημαια της ελλάδος στο μπράτσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η σωστή αντίδραση στην πυρηνική έκρηξη (μέτρα προστασίας, πρώτη αντίδραση, κίνδυνοι)

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  Πολλοί φίλοι μου ζήτησαν να γράφω μερικές σειρές για τους τρόπους σωστής αντίδρασης σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης. Πριν ξεκινήσω να σας παραθέτω τις πληροφορίες που συνέλεξα να επισημάνω ότι πυρηνική έκρηξη δεν έχουμε μόνο από βόμβες, αλλά και από ατυχήματα σε πυρηνικά υλικά (υπάρχουν σχεδόν παντού πλέον) και σε εργοστάσια παροχής ενέργειας (έχουν δύο γειτονικές μας χώρες, η Τουρκία και η Βουλγαρία), οπότε καλό είναι να γνωρίζουμε τι και πως. Βέβαια οι δύο αυτές διαφορετικές περιπτώσεις έχουν και ορισμένες διαφορές, κυρίως ως προς τους χρόνους αντίδρασης και την απόσταση επιρροής/καταστροφών. Θα παραθέσω τους γενικούς / κοινούς τρόπους σωστής αντίδρασης για τους μη προετοιμασμένους (άλλωστε στη χώρα μας είναι απίθανο κάποιος να έχει κάνει σχετική προετοιμασία). Υπάρχουν τρεις κατευθύνσεις προστασίας. Η πρώτη αφορά κατά το χρόνο της έκρηξης, η δεύτερη πριν από αυτή και η τρίτη αμέσως μετά την έκρηξη. Πριν την έκρηξη απλά στην γενικότερη προετοιμασία μας

Μας το ζητήσατε : Λίστα φαρμάκων για έκτακτες καταστάσεις

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  Παρακάτω θα σας παρουσιάσω δύο λίστες φαρμάκων, που θα πρέπει να έχουμε όλοι μας, για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.  Η πρώτη λίστα έχει δημιουργηθεί από τον φίλο μου Σπύρο, παιδίατρο. Η δεύτερη λίστα έχει δημιουργηθεί από φίλη φαρμακοποιό.  Όπως θα δείτε οι δύο λίστες έχουν αρκετές ομοιότητες γι΄αυτό και σας τις παραθέτουμε αυτούσιες.  Υπόσχομαι ότι καταβάλλονται προσπάθειες από την ομάδα μας να καταφέρουμε να ανάγουμε αυτές τις λίστες σε υλικά που προέρχονται από τη φύση και μπορούμε είτε να τα καλλιεργήσουμε, είτε να τα βρούμε στην ελληνική φύση. Όπως καταλαβαίνεται αυτή η προσπάθεια θέλει ιδιαίτερη προσοχή και χρόνο, γι΄αυτό και θα μας πάρει αρκετό χρόνο.  α)Λίστα από τον παιδίατρο μας τον Σπύρο:  Σε καταστάσεις επιβίωσης υπάρχουν δύο βασικοί κίνδυνοι που απειλούν τη ζωή μας. Οι τραυματισμοί και το αλεργικό σοκ. Ιδιαίτερα όσον αφορά ανθρώπους της πόλης, που δεν έχουν συνηθίσει να εκτίθεται στους "κινδύνουνς" της φύσης.  Οπότ

ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ

ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ Στις ομάδες που πλέον σχηματίζονται κατά δεκάδες και χαίρομαι ιδιαίτερα για τα μηνύματα σας (μπορεί να μην απαντάω σε κάποια αλλά να ξέρετε τα διαβάζω όλα) έχω παρατηρήσει δύο είδη ανθρώπων. α) Αυτούς που πραγματικά πιστεύουν σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, που είναι πιο κοντά στις ρίζες μας, σε αυτό που λέμε ζωή στη φύση και κάνουν ότι κάνουν με σκοπό να απαγκιστρωθούν κάποτε (έστω και στη σύνταξη...) από την πόλη και αν τυχόν "στραβώσει" κάτι να είναι στη θέση να μπορέσουν να διαβιώσουν οπουδήποτε και κάποιες από τις χειρότερες συνθήκες. Προσωπικά απευθύνομαι σε αυτούς τους ανθρώπους. β) Το δεύτερο και πιο επικίνδυνο είδος είναι οι <<φοβισμένοι>>.  Η κατηγορία αυτή έχει πολλά παρακλάδια. Είναι συνήθως μεσήλικες που φοβούνται για την πάρτη τους και δαπανούν πολύ χρήμα αγοράζοντας ότι survival kit κυκλοφορεί στον πλανήτη και έξω απ΄ αυτόν, χωρίς να έχει ιδέα πως χρησιμοποιούνται όλα αυτά, χωρίς να γνωρίζει καν ότι μπορεί να πάθει ζημιά από τη χρήση τ