Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σχέδιο Αντίδρασης - Και όμως όταν έρθει η ώρα όλοι θα στραφούν σε εσένα τον τρελό - Κοιτά λοιπόν τι πρέπει να κάνεις...


Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός 


Αρχίζοντας θέλω να σας εκμυστηρευτώ ότι το καμπούμ με σενάριο τις εξεγέρσεις αλλοδαπών, αποτελεί αυτή τη στιγμή το "ιδανικό σενάριο" και φυσικά το πιο πιθανό. Και λέω ιδανικό γιατί πολύ απλά μας δίνει χρόνο αντίδρασης. 

Για να προλάβω για πολλοστή φορά σχόλια του τύπου "εμείς λαγοί δεν θα γίνουμε" και "οι Έλληνες θα πολεμήσουν και δεν θα παραδώσουν εύκολα τα όπλα" σας προτείνω να διαβάσετε στην κορυφή τον Σκοπό του ιστολογίου ή τέρμα κάτω δεξιά εκεί που σας αφήνω ένα προσωπικό μήνυμα (εκεί που γράφει : "ΠΡΟΣΟΧΗ!!!")

Πριν προχωρήσετε στο άρθρο αυτό σας παρακαλώ πολύ να διαβάσετε το άρθρο με τίτλο  Πες ότι τώρα που διαβάζεις αυτό το πόστ έξω γίνεται μακελειό... Εσύ τι κάνεις; γιατί η παρούσα ανάρτηση αποτελεί τη συνέχεια του. 





Βρισκόμαστε στο σημείο αυτό : 
Πρώτη μέρα, ΜΑΖΙΚΕΣ εξεγέρσεις εντός των κέντρων μεταναστών. Από τη στιγμή που θα το μάθεις αυτό πρέπει να μπεις σε κατάσταση συναγερμού. Οι περισσότεροι όπως πάντα θα είναι για καφέ στο Κολωνάκι και όπως πάντα αδιάφοροι. Τώρα εσύ έχει μπροστά σου αρκετές ώρες (μέχρι μια μέρα) για να ολοκληρώσεις τις προετοιμασίες σου. Φούλαρε το αμάξι βενζίνη, πάρε ένα 25λιτρό μπετόνι και γέμισε το για κάβα. Μάζεψε την οικογένεια και την ομάδα σου. Βάλτε σε εφαρμογή το σχέδιο αντίδρασης. Τρέξε στο σουπερ μάρκετ και πάρε κονσέρβες και είδη υγιεινής (μωρομάντηλα κλπ). Δεν μιλάω για προμήθειες, αυτές είναι αυτονόητες και όπως έχω πει και στο άρθρο για τον Βασικό Χώρο Διαμονής δεν πρέπει να βρίσκονται σπίτι. Αν έχεις όπλο τρέξε για επιπλέον φυσίγγια.  

Θέλω να πιστεύω ότι ήδη έχεις κάνει νύξη σε γνωστούς και φίλους για τις δυσκολίες που έρχονται και πολύ πιθανόν από τους περισσότερους να έχεις ήδη φάει πόρτα, όπως συνήθως γίνεται. 

Πρόσεξε όμως... Όταν γίνει το καμπούμ και αυτοί οι άνθρωποι από την πείνα ή γιατί έτσι τους κατευθύνουν κάποιοι και ξεσηκωθούν, μετά από 3-4 μέρες  όλοι αυτοί που τόσο καιρό σε αποκαλούν "τρελό" που ξοδεύεις από αυτά που δεν σου περισσεύουν για προμήθειες και εξοπλισμούς, ξαφνικά ΟΛΟΙ θα σε θυμηθούν. Εδώ εγκυμονεί ένας περίεργος κίνδυνος. Κάποιοι από αυτούς μέσα στον πανικό τους να σου την πέσουν, γιατί πολύ απλά ξέρουν ότι εσύ έχεις κάνει τα κουμάντα σου. Φιλίες και συγγένειες μπροστά στην πείνα ξεχνιούνται σε χρόνο ντε τε. 

Το πρώτο 24ώρο άντε το πολύ μέχρι την δεύτερη μέρα, εσύ έχεις μια πολύ καλή ευκαιρία. Το να "πετάξεις" όσους σε κοροϊδεύουν μπορεί να μοιάζει σαν μια εκδίκηση που τρώγεται κρύα, όμως εδώ η επιβίωση εσένα και της οικογένεια σου είναι ΤΟ ΠΑΝ, οπότε έχεις τη δυνατότητα να ηγηθείς μιας ομάδας που ναι έχει χάσει την μπάλα και ναι ήδη βρίσκεται σε πανικό.  Αυτό σημαίνει όμως ότι εσύ μέσα σε όλα τα άλλα πρέπει να έχεις δημιουργήσει ένα Σχέδιο Αντίδρασης. 

Όχι φυσικά και δεν θα στραφείς προς τους φίλους σου και τους συγγενείς. Αντίθετα τώρα μπορείς να τους πατρωνάρεις για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς σου και το  το σχέδιο σου. 





Κάτσε λοιπόν σήμερα το απόγευμα και κάνε μια λίστα, που να περιλαμβάνει τους ανθρώπους με τους οποίους έχεις συζητήσει το ενδεχόμενο του καμπούμ. Μέσα στη λίστα αυτή γράψε τα τηλέφωνα τους και τις ιδιαίτερες δεξιότητες- ικανότητες του καθενός, τον τόπο κατοικίας, τα μέλη της οικογένειας τους, τυχόν ιδιαιτερότητες (ασθένειες, φάρμακα που λαμβάνουν, ακόμα και θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις και το επίπεδο του "φανατισμού") και φυσικά τα τεχνικά μέσα που διαθέτουν (όπλα, οχήματα, σπίτια, εξοχικά, χωριό κλπ). 

Αφού κάνεις τη λίστα σκέψου : 
α) ποίοι από αυτούς θα στραφούν άμεσα σε εσένα. Συνήθως αυτοί είναι οι φίλοι και οι κοντινοί συγγενείς και φυσικά οι συνάδελφοι.

β)πως θα μπορούσες τώρα που τους κατέγραψες να τους βάλεις σε σειρά κατάταξης. Τα κριτήρια του καθενός διαφέρουν. Τη δική μου λίστα την έχω ιεραρχήσει με βάση τις μεταξύ μας σχέσεις και εν συνεχεία με βάση τις γνώσεις και τις δεξιότητες μας. 

γ)Τις ανάγκες σε υλικά που προκύπτουν για να εξυπηρετηθούν όλα αυτά τα άτομα (τροφή, νερό, φάρμακα κλπ). 

Τώρα που έχεις καταλήξει πρέπει να φτιάξεις το σχέδιο αντίδρασης. Δηλαδή με το που ξεκινήσουν οι εξεγέρσεις εσύ πρέπει να έχεις ήδη καταγράψει τα καθήκοντα των "νέων - εν αγνοία μελών" της ομάδας σου και φυσικά να τους κατευθύνεις. Πίστεψε με βρίσκονται σε πανικό, άρα κάνουν ότι τους πεις. Κάθε μέλος της ομάδας μεγαλύτερο από 14 ετών πρέπει να του έχεις αναθέσει κάποιο καθήκον το οποίο πρέπει μέσα σε λίγες ώρες να φέρει εις πέρας. Μην ξεχάσεις ότι πρέπει να βρεις οχήματα για να μετακινηθούν όλοι αυτοί και φυσικά τα οχήματα αυτά να είναι πλήρη καυσίμων!

Το σχέδιο αντίδρασης πρέπει να περιλαμβάνει τη διαδικασία εξόδου ή τη διαδικασία διαμονής στην πόλη, όπως την έχουμε περιγράψει σε προηγούμενα άρθρα. 

Όταν φτιάχνεις το σχέδιο να θυμάσαι ότι είσαι ο "προσωρινός ηγέτης" της ομάδας. Σε χρειάζονται για όσο σε έχουν ανάγκη. Αυτό σημαίνει ότι αν τα θαλασσώσεις την πάτησες, ενώ αν τους πιέσεις σε σημείο που δεν μπορούν να ανταποκριθούν θα αντιδράσουν και η αντίδραση θα είναι βίαιη. Οπότε φτιάχνοντας το σχέδιο θα πρέπει να έχεις κατανέμει δίκαια καθήκοντα και υποχρεώσεις και φυσικά να θυμάσαι ότι εσύ δεν είσαι κηφήνας που θα βλέπεις τους άλλους να δουλεύουν και εσύ να δίνεις διαταγές. Πρέπει λοιπόν και να εποπτεύεις τους άλλους, αλλά και να εκτελείς κάποια εργασία. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η σωστή αντίδραση στην πυρηνική έκρηξη (μέτρα προστασίας, πρώτη αντίδραση, κίνδυνοι)

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  Πολλοί φίλοι μου ζήτησαν να γράφω μερικές σειρές για τους τρόπους σωστής αντίδρασης σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης. Πριν ξεκινήσω να σας παραθέτω τις πληροφορίες που συνέλεξα να επισημάνω ότι πυρηνική έκρηξη δεν έχουμε μόνο από βόμβες, αλλά και από ατυχήματα σε πυρηνικά υλικά (υπάρχουν σχεδόν παντού πλέον) και σε εργοστάσια παροχής ενέργειας (έχουν δύο γειτονικές μας χώρες, η Τουρκία και η Βουλγαρία), οπότε καλό είναι να γνωρίζουμε τι και πως. Βέβαια οι δύο αυτές διαφορετικές περιπτώσεις έχουν και ορισμένες διαφορές, κυρίως ως προς τους χρόνους αντίδρασης και την απόσταση επιρροής/καταστροφών. Θα παραθέσω τους γενικούς / κοινούς τρόπους σωστής αντίδρασης για τους μη προετοιμασμένους (άλλωστε στη χώρα μας είναι απίθανο κάποιος να έχει κάνει σχετική προετοιμασία). Υπάρχουν τρεις κατευθύνσεις προστασίας. Η πρώτη αφορά κατά το χρόνο της έκρηξης, η δεύτερη πριν από αυτή και η τρίτη αμέσως μετά την έκρηξη. Πριν την έκρηξη απλά στην γενικότερη προετοιμασία μας

Μας το ζητήσατε : Λίστα φαρμάκων για έκτακτες καταστάσεις

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  Παρακάτω θα σας παρουσιάσω δύο λίστες φαρμάκων, που θα πρέπει να έχουμε όλοι μας, για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.  Η πρώτη λίστα έχει δημιουργηθεί από τον φίλο μου Σπύρο, παιδίατρο. Η δεύτερη λίστα έχει δημιουργηθεί από φίλη φαρμακοποιό.  Όπως θα δείτε οι δύο λίστες έχουν αρκετές ομοιότητες γι΄αυτό και σας τις παραθέτουμε αυτούσιες.  Υπόσχομαι ότι καταβάλλονται προσπάθειες από την ομάδα μας να καταφέρουμε να ανάγουμε αυτές τις λίστες σε υλικά που προέρχονται από τη φύση και μπορούμε είτε να τα καλλιεργήσουμε, είτε να τα βρούμε στην ελληνική φύση. Όπως καταλαβαίνεται αυτή η προσπάθεια θέλει ιδιαίτερη προσοχή και χρόνο, γι΄αυτό και θα μας πάρει αρκετό χρόνο.  α)Λίστα από τον παιδίατρο μας τον Σπύρο:  Σε καταστάσεις επιβίωσης υπάρχουν δύο βασικοί κίνδυνοι που απειλούν τη ζωή μας. Οι τραυματισμοί και το αλεργικό σοκ. Ιδιαίτερα όσον αφορά ανθρώπους της πόλης, που δεν έχουν συνηθίσει να εκτίθεται στους "κινδύνουνς" της φύσης.  Οπότ

ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ

ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ Στις ομάδες που πλέον σχηματίζονται κατά δεκάδες και χαίρομαι ιδιαίτερα για τα μηνύματα σας (μπορεί να μην απαντάω σε κάποια αλλά να ξέρετε τα διαβάζω όλα) έχω παρατηρήσει δύο είδη ανθρώπων. α) Αυτούς που πραγματικά πιστεύουν σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, που είναι πιο κοντά στις ρίζες μας, σε αυτό που λέμε ζωή στη φύση και κάνουν ότι κάνουν με σκοπό να απαγκιστρωθούν κάποτε (έστω και στη σύνταξη...) από την πόλη και αν τυχόν "στραβώσει" κάτι να είναι στη θέση να μπορέσουν να διαβιώσουν οπουδήποτε και κάποιες από τις χειρότερες συνθήκες. Προσωπικά απευθύνομαι σε αυτούς τους ανθρώπους. β) Το δεύτερο και πιο επικίνδυνο είδος είναι οι <<φοβισμένοι>>.  Η κατηγορία αυτή έχει πολλά παρακλάδια. Είναι συνήθως μεσήλικες που φοβούνται για την πάρτη τους και δαπανούν πολύ χρήμα αγοράζοντας ότι survival kit κυκλοφορεί στον πλανήτη και έξω απ΄ αυτόν, χωρίς να έχει ιδέα πως χρησιμοποιούνται όλα αυτά, χωρίς να γνωρίζει καν ότι μπορεί να πάθει ζημιά από τη χρήση τ