Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σχέδιο Εκκένωσης : Μέρος 2ο - Νομός Αττικής -Βόρεια Έξοδος

Στο πρώτο μέρος (εδώ) αναλύσαμε τους τρόπους διαφυγής προς την Νότια Έξοδο του Νομού Αττικής, δλδ προς την Πελοπόνησσο.

Σήμερα θα αναλύσουμε για την Βόρεια Έξοδο (προς Βοιωτία), η οποία μπορεί να φαντάζει πιο εύκολη, όμως όπως θα δείτε παρουσιάζει εξίσου μεγάλες δυσκολίες.

Όπως και στη Νότια Έξοδο, η Βόρεια ουσιαστικά έχει μόνο μια Εθνική Οδό, την Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας. Ενώ θεωρητικά η έξοδος αυτή φαίνεται απροβλημάτιστη, αν δείτε που βρίσκεται το ήδη λειτουργούν χοτ σποτ και ένα ακόμα υπο κατασκευή θα καταλάβετε ότι εκεί που τα έφτιαξαν, σε περίπτωση γενικής εξέγερσης ουσιαστικά μας κόβουν σχεδόν όλες τις εξόδους προς το Βορρά.

Καταρχήν, μιλάμε για το χοτ σποτ στη Μαλακάσα, το οποίο μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα φιλοξενεί 6.000 μετανάστες και το υπό κατασκευή - χωροθέτηση χοτ σποτ στις Αφίδνες, το οποίο θα φιλοξενεί 4.500 μετανάστες. Μιλάμε για δύναμη μια στρατιάς στο σύνολο σχεδόν των εξόδων της Αττικής.




Δείτε το χάρτη για να καταλάβετε...


Να πούμε τα εξής πριν προχωρήσουμε στις προτεινόμενες εναλλακτικές διαδρομές.

Ουσιαστικά οι βόρειες έξοδοι είναι τρεις.

Η πρώτη μέσα από τη διαδρομή προς τα λεγόμενα Βασιλικά κτήματα Τατοΐου, Ιπποκράτειος Πολιτεία - Μαλακάσα. Αλλά αυτή πέφτει πάνω στο κέντρο μεταναστών Μαλακάσας.

Η δεύτερη μέσω της Εθνικής που είναι εκ των πραγμάτων αποκομένη.

Η τρίτη μέσω Μαραθώνα - Καπανδριτίου - Καλάμου - Αγίων Αποστόλων - Ωρωπού. Η λύση αυτή όμως έχει ένα αρνητικό. Σε απόσταση πολύ μικρή από το υπο κατασκευή κέντρο μεταναστών Αφιδνών βρίσκεται η πιο κοντινή διασταύρωση (Καπανδριτίου - Μικροχωρίου) που είναι και η μοναδική δίοδος προς Κάλαμο.

Πάμε στις εναλλακτικές.

Τη λύση την δίνει και πάλι το μεγάλο Βουνό της Αττικής η Πάρνηθα.

Η Πάρνηθα έχει τρεις εξόδους.

Η πρώτη  από την παλιά Εθνική Οδό Αθηνών Θηβών, από τη Μάνδρα.

Η δεύτερη μέσα από τον αστικό ιστό (Άγιοι Ανάργυροι - Καματερό - Άνω Λιόσια, Φυλή - Δερβενοχώρια - Ερυθρές).

Η τρίτη είναι μέσα από δασικούς δρόμους - σε σχετικά καλή  κατάσταση - (προτείνεται όχημα ψηλό ή 4Χ4)- μέσω Αχαρνών - Λεωφ. Καραμανλή - Λεωφ. Πάρνηθος - Αριστερά στην Αγία Τριάδα (όχι προς Καζίνο) και μέσω δασικών δρόμων Β΄και Γ΄ κατηγορίας (δρόμοι με κίτρινο χρώμα στον χάρτη που ακολουθεί)  προς Αγία Παρασκευή (Νερό Φυλής) ή μέσω Σπηλαίου Πανός προς Βοιωτία. Η τρίτη διαδρομή είναι εξαιρετικά δύσκολη αν δεν την γνωρίζετε) και η σήμανση είναι ανύπαρκτη. Από 1η Μαΐου οι δρόμοι είναι κλειστοί με μπάρες για λόγους δασοπροστασίας.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άσκηση επιβίωσης : 9 μέρες στο Βουνό, 120 χλμ περπάτημα, χωρίς όχημα, χωρίς ρεύμα!!!

Ο φίλος Κώστας Μαυροφορεμένος μας είχε προειδοποιήσει για την εξόρμηση - άσκηση επιβίωσης στο βουνό με ένα teazer που μας άρεσε πολύ. Πλέον η άσκηση ολοκληρώθηκε, όπως και το μονταζ του βίντεο και τώρα ο Κώστας μας δείχνει την μοναχική του πορεία, μέσα σε 9 ημέρες, πάνω στα βουνά, με μόνη συντροφιά τα σκυλιά και τον εξοπλισμό του. Είναι αυτό που δεν θα σταματήσω ποτέ να σας προτρέπω... Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση. Μέχρι να σας γίνει δεύτερη φύση...

Μας το ζητήσατε : Λίστα φαρμάκων για έκτακτες καταστάσεις

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  Παρακάτω θα σας παρουσιάσω δύο λίστες φαρμάκων, που θα πρέπει να έχουμε όλοι μας, για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.  Η πρώτη λίστα έχει δημιουργηθεί από τον φίλο μου Σπύρο, παιδίατρο. Η δεύτερη λίστα έχει δημιουργηθεί από φίλη φαρμακοποιό.  Όπως θα δείτε οι δύο λίστες έχουν αρκετές ομοιότητες γι΄αυτό και σας τις παραθέτουμε αυτούσιες.  Υπόσχομαι ότι καταβάλλονται προσπάθειες από την ομάδα μας να καταφέρουμε να ανάγουμε αυτές τις λίστες σε υλικά που προέρχονται από τη φύση και μπορούμε είτε να τα καλλιεργήσουμε, είτε να τα βρούμε στην ελληνική φύση. Όπως καταλαβαίνεται αυτή η προσπάθεια θέλει ιδιαίτερη προσοχή και χρόνο, γι΄αυτό και θα μας πάρει αρκετό χρόνο.  α)Λίστα από τον παιδίατρο μας τον Σπύρο:  Σε καταστάσεις επιβίωσης υπάρχουν δύο βασικοί κίνδυνοι που απειλούν τη ζωή μας. Οι τραυματισμοί και το αλεργικό σοκ. Ιδιαίτερα όσον αφορά ανθρώπους της πόλης, που δεν έχουν συνηθίσει να εκτίθεται στους "κινδύνουν...

Η ασφάλεια των χώρων διαμονής μας, μετά την κρίση

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  Αφού περιγράψαμε το Βασικό Χώρο Διαμονής - Διαβίωσης, τα Καταφύγια (safecamps), και τους τρόπους με τους οποίους θα επιλέξουμε την χωροθέτησης τους,  πάμε τώρα να αναλύσουμε ένα ένα τα σημεία που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Το βασικότερο πλεονέκτημα που κατά 20% εξασφαλίζεται από τις εδαφολογικές συνθήκες και κατά 80% "χτίζεται" αποτελεί η ασφάλεια των χώρων επιβίωσης  και διαβίωσης. Όμως όταν λέμε "ασφάλεια" τι εννοούμε; Καταρχήν η "ασφάλεια" έχει διττή σημασία. Καταρχήν  η προστασία από τα φυσικά φαινόμενα (καιρικά, γεωλογικά κλπ) και δευτερευόντως από τους αποκαλούμενος εξωτερικούς κινδύνους (άνθρωπος - ζώα). Όσον αφορά τα φυσικά φαινόμενα : Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε εξοπλίσει το ΒΧΔ και τα safecamps μας με τα απαραίτητα υλικά για επιδιορθώσεις της στιγμής. Δηλαδή πριόνι, σφυρί, πρόκες, πετονιά (χοντρή), σχοινί, χοντρό πλαστικό και άλλα ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκεται ο ΒΧΔ και τα safecamps. Προσωπικά έχω φ...