Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σχέδιο Εκκένωσης : Μέρος 2ο - Νομός Αττικής -Βόρεια Έξοδος

Στο πρώτο μέρος (εδώ) αναλύσαμε τους τρόπους διαφυγής προς την Νότια Έξοδο του Νομού Αττικής, δλδ προς την Πελοπόνησσο.

Σήμερα θα αναλύσουμε για την Βόρεια Έξοδο (προς Βοιωτία), η οποία μπορεί να φαντάζει πιο εύκολη, όμως όπως θα δείτε παρουσιάζει εξίσου μεγάλες δυσκολίες.

Όπως και στη Νότια Έξοδο, η Βόρεια ουσιαστικά έχει μόνο μια Εθνική Οδό, την Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας. Ενώ θεωρητικά η έξοδος αυτή φαίνεται απροβλημάτιστη, αν δείτε που βρίσκεται το ήδη λειτουργούν χοτ σποτ και ένα ακόμα υπο κατασκευή θα καταλάβετε ότι εκεί που τα έφτιαξαν, σε περίπτωση γενικής εξέγερσης ουσιαστικά μας κόβουν σχεδόν όλες τις εξόδους προς το Βορρά.

Καταρχήν, μιλάμε για το χοτ σποτ στη Μαλακάσα, το οποίο μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα φιλοξενεί 6.000 μετανάστες και το υπό κατασκευή - χωροθέτηση χοτ σποτ στις Αφίδνες, το οποίο θα φιλοξενεί 4.500 μετανάστες. Μιλάμε για δύναμη μια στρατιάς στο σύνολο σχεδόν των εξόδων της Αττικής.




Δείτε το χάρτη για να καταλάβετε...


Να πούμε τα εξής πριν προχωρήσουμε στις προτεινόμενες εναλλακτικές διαδρομές.

Ουσιαστικά οι βόρειες έξοδοι είναι τρεις.

Η πρώτη μέσα από τη διαδρομή προς τα λεγόμενα Βασιλικά κτήματα Τατοΐου, Ιπποκράτειος Πολιτεία - Μαλακάσα. Αλλά αυτή πέφτει πάνω στο κέντρο μεταναστών Μαλακάσας.

Η δεύτερη μέσω της Εθνικής που είναι εκ των πραγμάτων αποκομένη.

Η τρίτη μέσω Μαραθώνα - Καπανδριτίου - Καλάμου - Αγίων Αποστόλων - Ωρωπού. Η λύση αυτή όμως έχει ένα αρνητικό. Σε απόσταση πολύ μικρή από το υπο κατασκευή κέντρο μεταναστών Αφιδνών βρίσκεται η πιο κοντινή διασταύρωση (Καπανδριτίου - Μικροχωρίου) που είναι και η μοναδική δίοδος προς Κάλαμο.

Πάμε στις εναλλακτικές.

Τη λύση την δίνει και πάλι το μεγάλο Βουνό της Αττικής η Πάρνηθα.

Η Πάρνηθα έχει τρεις εξόδους.

Η πρώτη  από την παλιά Εθνική Οδό Αθηνών Θηβών, από τη Μάνδρα.

Η δεύτερη μέσα από τον αστικό ιστό (Άγιοι Ανάργυροι - Καματερό - Άνω Λιόσια, Φυλή - Δερβενοχώρια - Ερυθρές).

Η τρίτη είναι μέσα από δασικούς δρόμους - σε σχετικά καλή  κατάσταση - (προτείνεται όχημα ψηλό ή 4Χ4)- μέσω Αχαρνών - Λεωφ. Καραμανλή - Λεωφ. Πάρνηθος - Αριστερά στην Αγία Τριάδα (όχι προς Καζίνο) και μέσω δασικών δρόμων Β΄και Γ΄ κατηγορίας (δρόμοι με κίτρινο χρώμα στον χάρτη που ακολουθεί)  προς Αγία Παρασκευή (Νερό Φυλής) ή μέσω Σπηλαίου Πανός προς Βοιωτία. Η τρίτη διαδρομή είναι εξαιρετικά δύσκολη αν δεν την γνωρίζετε) και η σήμανση είναι ανύπαρκτη. Από 1η Μαΐου οι δρόμοι είναι κλειστοί με μπάρες για λόγους δασοπροστασίας.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η σωστή αντίδραση στην πυρηνική έκρηξη (μέτρα προστασίας, πρώτη αντίδραση, κίνδυνοι)

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  Πολλοί φίλοι μου ζήτησαν να γράφω μερικές σειρές για τους τρόπους σωστής αντίδρασης σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης. Πριν ξεκινήσω να σας παραθέτω τις πληροφορίες που συνέλεξα να επισημάνω ότι πυρηνική έκρηξη δεν έχουμε μόνο από βόμβες, αλλά και από ατυχήματα σε πυρηνικά υλικά (υπάρχουν σχεδόν παντού πλέον) και σε εργοστάσια παροχής ενέργειας (έχουν δύο γειτονικές μας χώρες, η Τουρκία και η Βουλγαρία), οπότε καλό είναι να γνωρίζουμε τι και πως. Βέβαια οι δύο αυτές διαφορετικές περιπτώσεις έχουν και ορισμένες διαφορές, κυρίως ως προς τους χρόνους αντίδρασης και την απόσταση επιρροής/καταστροφών. Θα παραθέσω τους γενικούς / κοινούς τρόπους σωστής αντίδρασης για τους μη προετοιμασμένους (άλλωστε στη χώρα μας είναι απίθανο κάποιος να έχει κάνει σχετική προετοιμασία). Υπάρχουν τρεις κατευθύνσεις προστασίας. Η πρώτη αφορά κατά το χρόνο της έκρηξης, η δεύτερη πριν από αυτή και η τρίτη αμέσως μετά την έκρηξη. Πριν την έκρηξη απλά στην γενικότερη προετοιμασία μας

Μας το ζητήσατε : Λίστα φαρμάκων για έκτακτες καταστάσεις

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  Παρακάτω θα σας παρουσιάσω δύο λίστες φαρμάκων, που θα πρέπει να έχουμε όλοι μας, για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.  Η πρώτη λίστα έχει δημιουργηθεί από τον φίλο μου Σπύρο, παιδίατρο. Η δεύτερη λίστα έχει δημιουργηθεί από φίλη φαρμακοποιό.  Όπως θα δείτε οι δύο λίστες έχουν αρκετές ομοιότητες γι΄αυτό και σας τις παραθέτουμε αυτούσιες.  Υπόσχομαι ότι καταβάλλονται προσπάθειες από την ομάδα μας να καταφέρουμε να ανάγουμε αυτές τις λίστες σε υλικά που προέρχονται από τη φύση και μπορούμε είτε να τα καλλιεργήσουμε, είτε να τα βρούμε στην ελληνική φύση. Όπως καταλαβαίνεται αυτή η προσπάθεια θέλει ιδιαίτερη προσοχή και χρόνο, γι΄αυτό και θα μας πάρει αρκετό χρόνο.  α)Λίστα από τον παιδίατρο μας τον Σπύρο:  Σε καταστάσεις επιβίωσης υπάρχουν δύο βασικοί κίνδυνοι που απειλούν τη ζωή μας. Οι τραυματισμοί και το αλεργικό σοκ. Ιδιαίτερα όσον αφορά ανθρώπους της πόλης, που δεν έχουν συνηθίσει να εκτίθεται στους "κινδύνουνς" της φύσης.  Οπότ

ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ

ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ Στις ομάδες που πλέον σχηματίζονται κατά δεκάδες και χαίρομαι ιδιαίτερα για τα μηνύματα σας (μπορεί να μην απαντάω σε κάποια αλλά να ξέρετε τα διαβάζω όλα) έχω παρατηρήσει δύο είδη ανθρώπων. α) Αυτούς που πραγματικά πιστεύουν σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, που είναι πιο κοντά στις ρίζες μας, σε αυτό που λέμε ζωή στη φύση και κάνουν ότι κάνουν με σκοπό να απαγκιστρωθούν κάποτε (έστω και στη σύνταξη...) από την πόλη και αν τυχόν "στραβώσει" κάτι να είναι στη θέση να μπορέσουν να διαβιώσουν οπουδήποτε και κάποιες από τις χειρότερες συνθήκες. Προσωπικά απευθύνομαι σε αυτούς τους ανθρώπους. β) Το δεύτερο και πιο επικίνδυνο είδος είναι οι <<φοβισμένοι>>.  Η κατηγορία αυτή έχει πολλά παρακλάδια. Είναι συνήθως μεσήλικες που φοβούνται για την πάρτη τους και δαπανούν πολύ χρήμα αγοράζοντας ότι survival kit κυκλοφορεί στον πλανήτη και έξω απ΄ αυτόν, χωρίς να έχει ιδέα πως χρησιμοποιούνται όλα αυτά, χωρίς να γνωρίζει καν ότι μπορεί να πάθει ζημιά από τη χρήση τ