Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πόση ασφάλεια παρέχει η Πάρνηθα για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου σε έναν πόλεμο;



Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Σήμερα θα σας μιλήσω για την Πάρνηθα, γιατί αποτελεί τον βασικό ορεινό όγκο και σημείο που ιστορικά αποτέλεσμα σημείο διαφυγής σε όλους τους πολέμους.

Σε προγενέστερο άρθρο σας είχα περιγράψει ότι οι βασικοί δρόμοι διαφυγής από το νομό Αττικής περνούν από την Δυτική και την Κεντρική Πάρνηθα.

Σε συζήτηση που είχα με πολλούς φίλους όμως αντιλήφθηκα ότι μερικοί από εσάς έχουν επιλέξει την Πάρνηθα ως σημείο καταφυγής - επιβίωσης.

ΜΕΓΑ - ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ και θα σας εξηγήσω αμέσως γιατί.




Η Πάρνηθα είναι 101% χαρτογραφημένη. Μέχρι και τα μονοπάτια των Αλεπούδων και των Ελαφιών είναι χαρτογραφημένα και αυτό γιατί στους πρόποδες της υπάρχουν πολλές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και όλες έχουν τοποθεσία διασποράς την Πάρνηθα.

Εκτός από τις γνωστές στρατιωτικές εγκαταστάσεις (Τατόι, Καποτά, Ραντάρ, Κρυονέρι, ΜΑΚ, ΚΕΤΘ Αυλώνα) υπάρχουν και δύο απόρρητες εγκαταστάσεις εκτός Πάρνηθας που έχουν όμως σημεία διασποράς στο μεγάλο Βουνό της Αττικής.

Προσέξτε τα σημεία διασποράς είναι γνωστά στις εχθρικές δυνάμεις, όχι όμως με απόλυτη ακρίβεια, με αποτέλεσμα το μεγάλο μας βουνό να κινδυνεύει να γίνει σκόνη σε περίπτωση οργανωμένης επίθεσης.

Η Πάρνηθα φίλοι μου αποτελεί το βασικό και το ασφαλέστερο σενάριο διαφυγής από το νομό Αττικής για τις πρώτες 24-36 ώρες, δλδ μέχρι την κλιμάκωση των επιχειρήσεων. Για μετά δεν σας το προτείνω σε καμία περίπτωση, λαμβανομένου υπόψη ότι κάποιοι δρόμοι θα ανατιναχθούν επίτηδες ώστε να καθυστερήσει η κατάληψη στρατηγικών στρατιωτικών μονάδων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η σωστή αντίδραση στην πυρηνική έκρηξη (μέτρα προστασίας, πρώτη αντίδραση, κίνδυνοι)

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  Πολλοί φίλοι μου ζήτησαν να γράφω μερικές σειρές για τους τρόπους σωστής αντίδρασης σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης. Πριν ξεκινήσω να σας παραθέτω τις πληροφορίες που συνέλεξα να επισημάνω ότι πυρηνική έκρηξη δεν έχουμε μόνο από βόμβες, αλλά και από ατυχήματα σε πυρηνικά υλικά (υπάρχουν σχεδόν παντού πλέον) και σε εργοστάσια παροχής ενέργειας (έχουν δύο γειτονικές μας χώρες, η Τουρκία και η Βουλγαρία), οπότε καλό είναι να γνωρίζουμε τι και πως. Βέβαια οι δύο αυτές διαφορετικές περιπτώσεις έχουν και ορισμένες διαφορές, κυρίως ως προς τους χρόνους αντίδρασης και την απόσταση επιρροής/καταστροφών. Θα παραθέσω τους γενικούς / κοινούς τρόπους σωστής αντίδρασης για τους μη προετοιμασμένους (άλλωστε στη χώρα μας είναι απίθανο κάποιος να έχει κάνει σχετική προετοιμασία). Υπάρχουν τρεις κατευθύνσεις προστασίας. Η πρώτη αφορά κατά το χρόνο της έκρηξης, η δεύτερη πριν από αυτή και η τρίτη αμέσως μετά την έκρηξη. Πριν την έκρηξη απλά στην γενικότερη προετοιμασία μας

Μας το ζητήσατε : Λίστα φαρμάκων για έκτακτες καταστάσεις

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  Παρακάτω θα σας παρουσιάσω δύο λίστες φαρμάκων, που θα πρέπει να έχουμε όλοι μας, για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.  Η πρώτη λίστα έχει δημιουργηθεί από τον φίλο μου Σπύρο, παιδίατρο. Η δεύτερη λίστα έχει δημιουργηθεί από φίλη φαρμακοποιό.  Όπως θα δείτε οι δύο λίστες έχουν αρκετές ομοιότητες γι΄αυτό και σας τις παραθέτουμε αυτούσιες.  Υπόσχομαι ότι καταβάλλονται προσπάθειες από την ομάδα μας να καταφέρουμε να ανάγουμε αυτές τις λίστες σε υλικά που προέρχονται από τη φύση και μπορούμε είτε να τα καλλιεργήσουμε, είτε να τα βρούμε στην ελληνική φύση. Όπως καταλαβαίνεται αυτή η προσπάθεια θέλει ιδιαίτερη προσοχή και χρόνο, γι΄αυτό και θα μας πάρει αρκετό χρόνο.  α)Λίστα από τον παιδίατρο μας τον Σπύρο:  Σε καταστάσεις επιβίωσης υπάρχουν δύο βασικοί κίνδυνοι που απειλούν τη ζωή μας. Οι τραυματισμοί και το αλεργικό σοκ. Ιδιαίτερα όσον αφορά ανθρώπους της πόλης, που δεν έχουν συνηθίσει να εκτίθεται στους "κινδύνουνς" της φύσης.  Οπότ

ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ

ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ Στις ομάδες που πλέον σχηματίζονται κατά δεκάδες και χαίρομαι ιδιαίτερα για τα μηνύματα σας (μπορεί να μην απαντάω σε κάποια αλλά να ξέρετε τα διαβάζω όλα) έχω παρατηρήσει δύο είδη ανθρώπων. α) Αυτούς που πραγματικά πιστεύουν σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, που είναι πιο κοντά στις ρίζες μας, σε αυτό που λέμε ζωή στη φύση και κάνουν ότι κάνουν με σκοπό να απαγκιστρωθούν κάποτε (έστω και στη σύνταξη...) από την πόλη και αν τυχόν "στραβώσει" κάτι να είναι στη θέση να μπορέσουν να διαβιώσουν οπουδήποτε και κάποιες από τις χειρότερες συνθήκες. Προσωπικά απευθύνομαι σε αυτούς τους ανθρώπους. β) Το δεύτερο και πιο επικίνδυνο είδος είναι οι <<φοβισμένοι>>.  Η κατηγορία αυτή έχει πολλά παρακλάδια. Είναι συνήθως μεσήλικες που φοβούνται για την πάρτη τους και δαπανούν πολύ χρήμα αγοράζοντας ότι survival kit κυκλοφορεί στον πλανήτη και έξω απ΄ αυτόν, χωρίς να έχει ιδέα πως χρησιμοποιούνται όλα αυτά, χωρίς να γνωρίζει καν ότι μπορεί να πάθει ζημιά από τη χρήση τ