Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ


ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ

Στις ομάδες που πλέον σχηματίζονται κατά δεκάδες και χαίρομαι ιδιαίτερα για τα μηνύματα σας (μπορεί να μην απαντάω σε κάποια αλλά να ξέρετε τα διαβάζω όλα) έχω παρατηρήσει δύο είδη ανθρώπων.

α) Αυτούς που πραγματικά πιστεύουν σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, που είναι πιο κοντά στις ρίζες μας, σε αυτό που λέμε ζωή στη φύση και κάνουν ότι κάνουν με σκοπό να απαγκιστρωθούν κάποτε (έστω και στη σύνταξη...) από την πόλη και αν τυχόν "στραβώσει" κάτι να είναι στη θέση να μπορέσουν να διαβιώσουν οπουδήποτε και κάποιες από τις χειρότερες συνθήκες. Προσωπικά απευθύνομαι σε αυτούς τους ανθρώπους.

β) Το δεύτερο και πιο επικίνδυνο είδος είναι οι <<φοβισμένοι>>. 
Η κατηγορία αυτή έχει πολλά παρακλάδια. Είναι συνήθως μεσήλικες που φοβούνται για την πάρτη τους και δαπανούν πολύ χρήμα αγοράζοντας ότι survival kit κυκλοφορεί στον πλανήτη και έξω απ΄ αυτόν, χωρίς να έχει ιδέα πως χρησιμοποιούνται όλα αυτά, χωρίς να γνωρίζει καν ότι μπορεί να πάθει ζημιά από τη χρήση τους...

Μια άλλη υποκατηγορία και πολύ σημαντική είναι οι μονογονεϊκές οικογένειες ή ανύπαντρες μητέρες που νοιώθουν ότι κακό έρχεται και θέλουν να προσκολληθούν σε μια ομάδα ώστε αν ποτέ γίνει το κακό να νοιώθουν μια κάποια ασφάλεια. Φυσικά αυτή η κατηγορία συνήθως αρκείται σε πολλά μεγάλα λόγια και τίποτα δεν κάνει για την προετοιμασία της ή έστω αυτά που κάνει δεν έχουν σκοπό τη διαβίωση.

Μια τρίτη υποκατηγορία είναι οι ριψάσπιδες. Ναι καλά διαβάσατε. Είναι αυτοί που προσπαθούν να ενταχθούν σε μια ομάδα γιατί δεν σκοπεύουν σε περίπτωση πολέμου ή άλλου είδους αναταραχής να υπερασπισθούν τα εδάφη μας, την ιστορία μας... Κλασσικοί προδότες, δεν θα ασχοληθώ άλλο με αυτούς θα τους καταλάβετε αμέσως. Παρτάκηδες, εγωιστές, έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, συνήθως έχουν και μπόλικο χρήμα, κλασσικά θύματα των απατεώνων που δήθεν κάνουν ασκήσεις επιβίωσης και καλά κάνουν και τους τρώνε τα λεφτά με βλακείες.

Φυσικά και υπάρχουν και άλλες μικρότερες κατηγορίες χεσμένων. Σας προτείνω αυτούς να μην τους βάζετε στην ομάδα ή αν τους έχετε σε καμία περίπτωση μην τους έχετε αναθέσει καίριους ρόλους.

Αναζητήστε τα σημάδια μέσα από τις συζητήσεις σας. Να ξέρετε οι εξορμήσεις και κυρίως οι νυχτερινές βγάζουν πολλά στη φόρα...

Μην κρίνετε κάποιον από τις γνώσεις του για να τον εντάξετε στην ομάδα. Όσο υπάρχει ησυχία οι γνώσεις μπορούν να αποκτηθούν. Οι ομάδες είναι για ανταλλαγή γνώσης, πληροφορίας, εμπειριών... Οι προσομοιώσεις στα βουνά μπορούν να αποτελέσουν μια καλή ευκαιρία για να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι.

Εκμεταλλευτείτε την!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η σωστή αντίδραση στην πυρηνική έκρηξη (μέτρα προστασίας, πρώτη αντίδραση, κίνδυνοι)

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  Πολλοί φίλοι μου ζήτησαν να γράφω μερικές σειρές για τους τρόπους σωστής αντίδρασης σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης. Πριν ξεκινήσω να σας παραθέτω τις πληροφορίες που συνέλεξα να επισημάνω ότι πυρηνική έκρηξη δεν έχουμε μόνο από βόμβες, αλλά και από ατυχήματα σε πυρηνικά υλικά (υπάρχουν σχεδόν παντού πλέον) και σε εργοστάσια παροχής ενέργειας (έχουν δύο γειτονικές μας χώρες, η Τουρκία και η Βουλγαρία), οπότε καλό είναι να γνωρίζουμε τι και πως. Βέβαια οι δύο αυτές διαφορετικές περιπτώσεις έχουν και ορισμένες διαφορές, κυρίως ως προς τους χρόνους αντίδρασης και την απόσταση επιρροής/καταστροφών. Θα παραθέσω τους γενικούς / κοινούς τρόπους σωστής αντίδρασης για τους μη προετοιμασμένους (άλλωστε στη χώρα μας είναι απίθανο κάποιος να έχει κάνει σχετική προετοιμασία). Υπάρχουν τρεις κατευθύνσεις προστασίας. Η πρώτη αφορά κατά το χρόνο της έκρηξης, η δεύτερη πριν από αυτή και η τρίτη αμέσως μετά την έκρηξη. Πριν την έκρηξη απλά στην γενικότερη προετοιμασία μας

Μας το ζητήσατε : Λίστα φαρμάκων για έκτακτες καταστάσεις

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  Παρακάτω θα σας παρουσιάσω δύο λίστες φαρμάκων, που θα πρέπει να έχουμε όλοι μας, για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.  Η πρώτη λίστα έχει δημιουργηθεί από τον φίλο μου Σπύρο, παιδίατρο. Η δεύτερη λίστα έχει δημιουργηθεί από φίλη φαρμακοποιό.  Όπως θα δείτε οι δύο λίστες έχουν αρκετές ομοιότητες γι΄αυτό και σας τις παραθέτουμε αυτούσιες.  Υπόσχομαι ότι καταβάλλονται προσπάθειες από την ομάδα μας να καταφέρουμε να ανάγουμε αυτές τις λίστες σε υλικά που προέρχονται από τη φύση και μπορούμε είτε να τα καλλιεργήσουμε, είτε να τα βρούμε στην ελληνική φύση. Όπως καταλαβαίνεται αυτή η προσπάθεια θέλει ιδιαίτερη προσοχή και χρόνο, γι΄αυτό και θα μας πάρει αρκετό χρόνο.  α)Λίστα από τον παιδίατρο μας τον Σπύρο:  Σε καταστάσεις επιβίωσης υπάρχουν δύο βασικοί κίνδυνοι που απειλούν τη ζωή μας. Οι τραυματισμοί και το αλεργικό σοκ. Ιδιαίτερα όσον αφορά ανθρώπους της πόλης, που δεν έχουν συνηθίσει να εκτίθεται στους "κινδύνουνς" της φύσης.  Οπότ