Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάτι που θα χρειαστούμε σύντομα - Σακίδιο φυγής


Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Όπως έχουμε περιγράψει  και στο σκοπό αυτού του ιστολογίου, σε πρώτη φάση θα προτείνουμε λύσεις για τον απλό κόσμο, που δεν μπορεί να διαθέσει τους αυξημένους πόρους (χρήματα) που απαιτούνται για ένα πλήρες σακίδιο επαγγελματικής διαβίωσης (που έχει κόστος περίπου 600 ευρώ), ενώ κατά 99,9% όχι μόνο δεν ξέρει τι είναι όλα αυτά που περιέχει, αλλά το χειρότερο δεν ξέρει τις δυνατότητές του και φυσικά μπορεί να προκαλέσει τον τραυματισμό το δικό του και των μελών της ομάδας του.

Έχω γράψει αρκετά άρθρα για το σακίδιο επιβίωσης, αλλά θεωρώ ότι μετά από 3 χρόνια εμπειρίας και εφαρμογής των μεθόδων από τα μέλη της οικογενείας μου, αλλά και της υπόλοιπης ομάδας, που δεν έχουν στρατιωτική εκπαίδευση, η παρακάτω σύνθεση είναι η ιδανική  και το κόστος δεν υπερβαίνει τα 100 ευρώ (μαζί με το σακίδιο):


1) Εμπλουτισμένες τροφές σε σκόνη (όπως οι  Φρουτόκρεμες - 9 μερίδες ανά άτομο)

2) Εμπλουτισμένο γάλα σε σκόνη (προτείνεται το +6μ  βρεφικό γάλα σε σκόνη, 6 μερίδες).

3) 3 λίτρο νερό ανά άτομο

4)Ένα πολυεργαλείο (με πριονάκι, μαχαίρι, κουτάλι κλπ) ανά άτομο.

5)Ένα φακό led κεφαλής ανά άτομο.

6)Δέκα μπαταρίες ανά άτομο.

7)Ένα κουτί μωρομάντηλα των 60 τμχ, ανά άτομο.

8) Ένα θερμό ή παγούρι με ισοθερμική θήκη και καπάκι ποτήρι - κούπα (θα χρησιμοποιείται και ως ποτήρι και ως βαθύ πιάτο     .

9) Ένα φίλτρο νερού - παγουρίνο

10) Ένα μπουκαλάκι 60ml υγρή στέβια (αντί για Ζάχαρη)

11) Μια σοκολάτα ανά άτομο.

12)Αναπτήρας ή σπίρτα ή άλλος μηχανισμός πρόκλησης φωτιάς.

13) Ένα σετ πρώτων βοηθειών (που θα περιλαμβάνει γάζες, κρέμα για εγκαύματα, ψαλίδι, ράμματα, ιώδιο, φάρμακα για διάρροια και δυσπεψία, 12 δισκία καθαρισμού νερού, επίδεσμο, αντιυσταμινικά, γάντια, χάπια κορτιζόνης, αμπούλες καθαρού νερού και τυχόν φάρμακα ειδική θεραπευτικής αγωγής που λαμβάνεται).

14) Σετ αδιάβροχα (παντελόνι, χιτώνιο)

15) Αναδιπλούμενο πριονάκι

16) Σπάγγο



Φιλικές συμβουλές 
1. :  Το κόστος αγορά όλων των υλικών μπορεί να συρρικνωθεί δραστικά αν προμηθευθείτε μαζικά σακίδια σε ποσοστό μέχρι και 30-40% ή και ακόμα περισσότερο εφόσον μαζευτείτε πάνω από 15-20 άτομα κάνοντας απευθείας συμφωνία με ελληνική εταιρεία, χωρίς μεσάζοντες. Στην δική μου ομάδα, που αγοράσαμε μαζικά 18 σακίδια με όλα τα υλικά που περιγράφουμε παραπάνω, το μέσο κόστος αγοράς έφθασε τα 74 ευρώ για τα σακίδια ενηλίκων και 52 ευρώ για τα σακίδια ανηλίκων - παιδιών).

2.:  Προσωπικά προτείνω σε όλους τους φίλους να έχουν ένα πλήρες σακίδιο ανά ενήλικα, με υπολογισμένες τις τροφές και για ένα βρέφος ή νήπιο  ή έναν υπεργηρο. Τα παιδιά άνω των 6 ετών μπορούν και πρέπει να έχουν δικά τους σακίδια, μόνο με τροφές για τον εαυτό τους, 1,5 λίτρο νερό σε δύο δοχεία των 0,75ML και κουτί πρώτων βοηθειών ανηλίκων.  Με τον τρόπο αυτό το σακίδιο ενηλίκων και δεν ζυγίζει πάνω από 8-9 κιλά και των ανηλίκων  3,5-4 κιλά και όλη η οικογένεια είναι καλυμμένη σε περίπτωση ανάγκης.

3. Μην κάνετε το λάθος και πάρετε πχ Γάλα σε σκόνη ή βρεφικές κρέμες και τις χωρίσετε μόνοι σας σε μερίδες, χωρίς να έχετε την συσκευές αφαίρεσης αέρα και στεγανής συσκευασίας. Αν το κάνετε αυτό μετά την τρίτη ημέρα οι τροφές καθίστανται ΑΧΡΗΣΤΕΣ και αρχίζει η αλλοίωση τους. Προτιμότερο είναι να έχετε ολόκληρο κουτί τροφής. 


ΠΡΟΣΟΧΗ:

Το άρθρο αυτό είναι μέρος μια συγκεκριμένης λογικής επιβίωσης και εν συνεχεία διαβίωσης ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΙΚΕΙΩΘΕΙ ΜΕ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.

Η λογική των υλικών του σακιδίου, που είναι σε συνέχεια των άρθρων που σας παρουσιάζουμε, μπορεί να εφαρμοσθεί σε τρία στάδια :
α)Κατά τη Διαδρομής φυγής (Το πρόβλημα των τριών πρώτων ημερών)  προς τον ΒΧΔ.
β)Κατά τις κρίσιμες 3-4 ημέρες παραμονής στα Safecamps
γ)Κατά την παραμονή στο σπίτι μας, εφόσον η δυσμενής κατάσταση μας έπιασε στον ύπνο.




Σχόλια

  1. ΔΥΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ(ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ)-(ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ)Π.Χ. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ/Η ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΝΕΡΟΥ-ΥΓΡΩΝ,ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΠΟΙΗΣΗ,ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΓΙΔΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑΣ(ΠΡΟΙΟΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ-ΜΙΚΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. tips: μην παραγεμίσετε πότε το σακίδιο....πάντα να αφήνετε χώρο.
    Γιατί??...σε περίπτωση αδυναμίας κάποιου μέλους της ομάδος
    ο εξοπλισμός και οι προμήθειες που μεταφερει το άτομο αυτό(αδύναμο μέλος) στο σακίδιό του...μοιράζονται στα σακίδια των άλλων μελών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα. Ποιες εταιριες ειναι αυτες που πουλουν σακιδια επιβιωσης με ολα τα παραπανω ειδη που αναφερατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ανωτέρω αποτελούν δική μου επιλογή και τα έχω επιλέξει μετά από πολλές δοκιμές και δεκάρες απορρίψεις. Πρώτα απ΄όλα απέρριψα τα πανάκριβα σακίδια (της τάξης των 700+ ευρώ) λόγω ότι τα υλικά τους δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ΚΑΝΕΙΣ που δεν έχει στρατιωτική εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων.
      Το σακίδιο Δεν το πουλάει καμία εταιρεία. Είναι είδη που βρίσκονται πολύ εύκολα στο γενικό εμπόριο και με ελάχιστο κόστος. Προτείνω να μαζευτείτε όσο πιο πολλά άτομα γίνεται για να μειωθεί το κόστος όπως λέω και στο άρθρο.

      Διαγραφή
  4. χαίρομαι που διαπιστώνω οτι δεν κοιματε ολος ο πληθυσμός αυτής της ταλαιπωρημενης χωρας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η σωστή αντίδραση στην πυρηνική έκρηξη (μέτρα προστασίας, πρώτη αντίδραση, κίνδυνοι)

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  Πολλοί φίλοι μου ζήτησαν να γράφω μερικές σειρές για τους τρόπους σωστής αντίδρασης σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης. Πριν ξεκινήσω να σας παραθέτω τις πληροφορίες που συνέλεξα να επισημάνω ότι πυρηνική έκρηξη δεν έχουμε μόνο από βόμβες, αλλά και από ατυχήματα σε πυρηνικά υλικά (υπάρχουν σχεδόν παντού πλέον) και σε εργοστάσια παροχής ενέργειας (έχουν δύο γειτονικές μας χώρες, η Τουρκία και η Βουλγαρία), οπότε καλό είναι να γνωρίζουμε τι και πως. Βέβαια οι δύο αυτές διαφορετικές περιπτώσεις έχουν και ορισμένες διαφορές, κυρίως ως προς τους χρόνους αντίδρασης και την απόσταση επιρροής/καταστροφών. Θα παραθέσω τους γενικούς / κοινούς τρόπους σωστής αντίδρασης για τους μη προετοιμασμένους (άλλωστε στη χώρα μας είναι απίθανο κάποιος να έχει κάνει σχετική προετοιμασία). Υπάρχουν τρεις κατευθύνσεις προστασίας. Η πρώτη αφορά κατά το χρόνο της έκρηξης, η δεύτερη πριν από αυτή και η τρίτη αμέσως μετά την έκρηξη. Πριν την έκρηξη απλά στην γενικότερη προετοιμασία μας

Μας το ζητήσατε : Λίστα φαρμάκων για έκτακτες καταστάσεις

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  Παρακάτω θα σας παρουσιάσω δύο λίστες φαρμάκων, που θα πρέπει να έχουμε όλοι μας, για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.  Η πρώτη λίστα έχει δημιουργηθεί από τον φίλο μου Σπύρο, παιδίατρο. Η δεύτερη λίστα έχει δημιουργηθεί από φίλη φαρμακοποιό.  Όπως θα δείτε οι δύο λίστες έχουν αρκετές ομοιότητες γι΄αυτό και σας τις παραθέτουμε αυτούσιες.  Υπόσχομαι ότι καταβάλλονται προσπάθειες από την ομάδα μας να καταφέρουμε να ανάγουμε αυτές τις λίστες σε υλικά που προέρχονται από τη φύση και μπορούμε είτε να τα καλλιεργήσουμε, είτε να τα βρούμε στην ελληνική φύση. Όπως καταλαβαίνεται αυτή η προσπάθεια θέλει ιδιαίτερη προσοχή και χρόνο, γι΄αυτό και θα μας πάρει αρκετό χρόνο.  α)Λίστα από τον παιδίατρο μας τον Σπύρο:  Σε καταστάσεις επιβίωσης υπάρχουν δύο βασικοί κίνδυνοι που απειλούν τη ζωή μας. Οι τραυματισμοί και το αλεργικό σοκ. Ιδιαίτερα όσον αφορά ανθρώπους της πόλης, που δεν έχουν συνηθίσει να εκτίθεται στους "κινδύνουνς" της φύσης.  Οπότ

ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ

ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ Στις ομάδες που πλέον σχηματίζονται κατά δεκάδες και χαίρομαι ιδιαίτερα για τα μηνύματα σας (μπορεί να μην απαντάω σε κάποια αλλά να ξέρετε τα διαβάζω όλα) έχω παρατηρήσει δύο είδη ανθρώπων. α) Αυτούς που πραγματικά πιστεύουν σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, που είναι πιο κοντά στις ρίζες μας, σε αυτό που λέμε ζωή στη φύση και κάνουν ότι κάνουν με σκοπό να απαγκιστρωθούν κάποτε (έστω και στη σύνταξη...) από την πόλη και αν τυχόν "στραβώσει" κάτι να είναι στη θέση να μπορέσουν να διαβιώσουν οπουδήποτε και κάποιες από τις χειρότερες συνθήκες. Προσωπικά απευθύνομαι σε αυτούς τους ανθρώπους. β) Το δεύτερο και πιο επικίνδυνο είδος είναι οι <<φοβισμένοι>>.  Η κατηγορία αυτή έχει πολλά παρακλάδια. Είναι συνήθως μεσήλικες που φοβούνται για την πάρτη τους και δαπανούν πολύ χρήμα αγοράζοντας ότι survival kit κυκλοφορεί στον πλανήτη και έξω απ΄ αυτόν, χωρίς να έχει ιδέα πως χρησιμοποιούνται όλα αυτά, χωρίς να γνωρίζει καν ότι μπορεί να πάθει ζημιά από τη χρήση τ