Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

8 λαχανικά που θα αγοράσετε μόνο μια φορά και θα τα καλλιεργείτε για πάντα!


Το να εξασφαλίσετε να έχετε φρέσκα μυρωδικά στο σπίτι σας δεν είναι δύσκολο. Υπάρχουν πολλά φυτά που βγάζουν ρίζες μόλις μπουν στο νερό και σύντομα δίνουν νέα φύλλα. 





Υπάρχουν πολλά λαχανικά που βγάζουν ρίζες μόλις τα βάλετε στο νερό και σε μικρό χρονικό διάστημα σας δίνουν νέα φύλλα. 

Εδώ θα δείτε οκτώ από από τα καλύτερα μυρωδάτα φυτά που μπορείτε να καλλιεργείστε στο σπίτι σας και να τα διατηρείτε συνεχώς. Θα έχετε συνεχώς φρέσκες βιταμίνες.

Φρέσκα Κρεμμυδάκια



Θα αρχίσουν να μεγαλώνουν μόλις βυθίσετε τις ρίζες τους σε νερό. Απλά θυμηθείτε ότι εκεί που θα το έχετε πρέπει να έχει καλό φωτισμό. 


Σκόρδα

Το σκόρδο βγάζει ρίζες γρήγορα και αναπτύσσεται εντυπωσιακά εάν το αφήσετε σε νερό. Οι βλαστοί του έχουν μια λεπτή γεύση και είναι ένα τέλειο συμπλήρωμα για σάλτσες ή σαλάτες. 


Κινέζικο λάχανο

Βυθίστε τις ρίζες του φυτού στο νερό και αφήστε το σε δωμάτιο με καλό φωτισμό για 1-2 εβδομάδες. Μετά μπορείτε να το βάλετε σε γλάστρα. Θα αναπτυχθεί σε κανονικό λάχανο.

Καρότο


Εάν κόψετε το επάνω μέρος του καρότου και το αφήσετε στο νερό, θα αρχίσει να βγάζει βλαστούς και να μεγαλώνει ξανά.



Βασιλικός


Όταν φτάσουν 3-4 εκατοστά σε μήκος, βάλτε τα μικρά βλαστάρια σε ποτήρι με νερό και αφήστε τα στον ήλιο. Όταν γίνουν διπλάσια σε μήκος, φυτέψτε τα στον κήπο. Σύντομα θα έχετε υγιή και ανεπτυγμένα φυτά.


Σέλινο


Κόψτε την βάση από το φυτό και βάλτε το σε ποτήρι με χλιαρό νερό. Αφήστε το στον ήλιο. Θα αρχίσει να βγάζει φύλλα στο κέντρο.Τότε μπορείτε να το φυτέψτε στο έδαφος.

Μαρούλι


Το μαρούλι θα αρχίσει πάλι να φυτρώνει αν το βυθίσετε τουλάχιστον το μισό στο νερό για μερικές ημέρες. Θα βγουν νέα φύλλα και τότε μπορείτε να το φυτέψτε στον κήπο.

Κόλιανδρο

Θα αρχίσει να μεγαλώνει υπέροχα αν το βάλετε στο νερό. Μετά φυτέψτε το ξανά και ετοιμαστείτε να απολαύσετε το υπέροχο άρωμά του.


πηγή
www.facebook.com/DREAMWORKS22

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άσκηση επιβίωσης : 9 μέρες στο Βουνό, 120 χλμ περπάτημα, χωρίς όχημα, χωρίς ρεύμα!!!

Ο φίλος Κώστας Μαυροφορεμένος μας είχε προειδοποιήσει για την εξόρμηση - άσκηση επιβίωσης στο βουνό με ένα teazer που μας άρεσε πολύ. Πλέον η άσκηση ολοκληρώθηκε, όπως και το μονταζ του βίντεο και τώρα ο Κώστας μας δείχνει την μοναχική του πορεία, μέσα σε 9 ημέρες, πάνω στα βουνά, με μόνη συντροφιά τα σκυλιά και τον εξοπλισμό του. Είναι αυτό που δεν θα σταματήσω ποτέ να σας προτρέπω... Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση. Μέχρι να σας γίνει δεύτερη φύση...

Η ασφάλεια των χώρων διαμονής μας, μετά την κρίση

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  Αφού περιγράψαμε το Βασικό Χώρο Διαμονής - Διαβίωσης, τα Καταφύγια (safecamps), και τους τρόπους με τους οποίους θα επιλέξουμε την χωροθέτησης τους,  πάμε τώρα να αναλύσουμε ένα ένα τα σημεία που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Το βασικότερο πλεονέκτημα που κατά 20% εξασφαλίζεται από τις εδαφολογικές συνθήκες και κατά 80% "χτίζεται" αποτελεί η ασφάλεια των χώρων επιβίωσης  και διαβίωσης. Όμως όταν λέμε "ασφάλεια" τι εννοούμε; Καταρχήν η "ασφάλεια" έχει διττή σημασία. Καταρχήν  η προστασία από τα φυσικά φαινόμενα (καιρικά, γεωλογικά κλπ) και δευτερευόντως από τους αποκαλούμενος εξωτερικούς κινδύνους (άνθρωπος - ζώα). Όσον αφορά τα φυσικά φαινόμενα : Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε εξοπλίσει το ΒΧΔ και τα safecamps μας με τα απαραίτητα υλικά για επιδιορθώσεις της στιγμής. Δηλαδή πριόνι, σφυρί, πρόκες, πετονιά (χοντρή), σχοινί, χοντρό πλαστικό και άλλα ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκεται ο ΒΧΔ και τα safecamps. Προσωπικά έχω φ...

Μας το ζητήσατε : Λίστα φαρμάκων για έκτακτες καταστάσεις

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  Παρακάτω θα σας παρουσιάσω δύο λίστες φαρμάκων, που θα πρέπει να έχουμε όλοι μας, για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.  Η πρώτη λίστα έχει δημιουργηθεί από τον φίλο μου Σπύρο, παιδίατρο. Η δεύτερη λίστα έχει δημιουργηθεί από φίλη φαρμακοποιό.  Όπως θα δείτε οι δύο λίστες έχουν αρκετές ομοιότητες γι΄αυτό και σας τις παραθέτουμε αυτούσιες.  Υπόσχομαι ότι καταβάλλονται προσπάθειες από την ομάδα μας να καταφέρουμε να ανάγουμε αυτές τις λίστες σε υλικά που προέρχονται από τη φύση και μπορούμε είτε να τα καλλιεργήσουμε, είτε να τα βρούμε στην ελληνική φύση. Όπως καταλαβαίνεται αυτή η προσπάθεια θέλει ιδιαίτερη προσοχή και χρόνο, γι΄αυτό και θα μας πάρει αρκετό χρόνο.  α)Λίστα από τον παιδίατρο μας τον Σπύρο:  Σε καταστάσεις επιβίωσης υπάρχουν δύο βασικοί κίνδυνοι που απειλούν τη ζωή μας. Οι τραυματισμοί και το αλεργικό σοκ. Ιδιαίτερα όσον αφορά ανθρώπους της πόλης, που δεν έχουν συνηθίσει να εκτίθεται στους "κινδύνουν...