Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

8 λαχανικά που θα αγοράσετε μόνο μια φορά και θα τα καλλιεργείτε για πάντα!


Το να εξασφαλίσετε να έχετε φρέσκα μυρωδικά στο σπίτι σας δεν είναι δύσκολο. Υπάρχουν πολλά φυτά που βγάζουν ρίζες μόλις μπουν στο νερό και σύντομα δίνουν νέα φύλλα. 





Υπάρχουν πολλά λαχανικά που βγάζουν ρίζες μόλις τα βάλετε στο νερό και σε μικρό χρονικό διάστημα σας δίνουν νέα φύλλα. 

Εδώ θα δείτε οκτώ από από τα καλύτερα μυρωδάτα φυτά που μπορείτε να καλλιεργείστε στο σπίτι σας και να τα διατηρείτε συνεχώς. Θα έχετε συνεχώς φρέσκες βιταμίνες.

Φρέσκα Κρεμμυδάκια



Θα αρχίσουν να μεγαλώνουν μόλις βυθίσετε τις ρίζες τους σε νερό. Απλά θυμηθείτε ότι εκεί που θα το έχετε πρέπει να έχει καλό φωτισμό. 


Σκόρδα

Το σκόρδο βγάζει ρίζες γρήγορα και αναπτύσσεται εντυπωσιακά εάν το αφήσετε σε νερό. Οι βλαστοί του έχουν μια λεπτή γεύση και είναι ένα τέλειο συμπλήρωμα για σάλτσες ή σαλάτες. 


Κινέζικο λάχανο

Βυθίστε τις ρίζες του φυτού στο νερό και αφήστε το σε δωμάτιο με καλό φωτισμό για 1-2 εβδομάδες. Μετά μπορείτε να το βάλετε σε γλάστρα. Θα αναπτυχθεί σε κανονικό λάχανο.

Καρότο


Εάν κόψετε το επάνω μέρος του καρότου και το αφήσετε στο νερό, θα αρχίσει να βγάζει βλαστούς και να μεγαλώνει ξανά.



Βασιλικός


Όταν φτάσουν 3-4 εκατοστά σε μήκος, βάλτε τα μικρά βλαστάρια σε ποτήρι με νερό και αφήστε τα στον ήλιο. Όταν γίνουν διπλάσια σε μήκος, φυτέψτε τα στον κήπο. Σύντομα θα έχετε υγιή και ανεπτυγμένα φυτά.


Σέλινο


Κόψτε την βάση από το φυτό και βάλτε το σε ποτήρι με χλιαρό νερό. Αφήστε το στον ήλιο. Θα αρχίσει να βγάζει φύλλα στο κέντρο.Τότε μπορείτε να το φυτέψτε στο έδαφος.

Μαρούλι


Το μαρούλι θα αρχίσει πάλι να φυτρώνει αν το βυθίσετε τουλάχιστον το μισό στο νερό για μερικές ημέρες. Θα βγουν νέα φύλλα και τότε μπορείτε να το φυτέψτε στον κήπο.

Κόλιανδρο

Θα αρχίσει να μεγαλώνει υπέροχα αν το βάλετε στο νερό. Μετά φυτέψτε το ξανά και ετοιμαστείτε να απολαύσετε το υπέροχο άρωμά του.


πηγή
www.facebook.com/DREAMWORKS22

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η σωστή αντίδραση στην πυρηνική έκρηξη (μέτρα προστασίας, πρώτη αντίδραση, κίνδυνοι)

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  Πολλοί φίλοι μου ζήτησαν να γράφω μερικές σειρές για τους τρόπους σωστής αντίδρασης σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης. Πριν ξεκινήσω να σας παραθέτω τις πληροφορίες που συνέλεξα να επισημάνω ότι πυρηνική έκρηξη δεν έχουμε μόνο από βόμβες, αλλά και από ατυχήματα σε πυρηνικά υλικά (υπάρχουν σχεδόν παντού πλέον) και σε εργοστάσια παροχής ενέργειας (έχουν δύο γειτονικές μας χώρες, η Τουρκία και η Βουλγαρία), οπότε καλό είναι να γνωρίζουμε τι και πως. Βέβαια οι δύο αυτές διαφορετικές περιπτώσεις έχουν και ορισμένες διαφορές, κυρίως ως προς τους χρόνους αντίδρασης και την απόσταση επιρροής/καταστροφών. Θα παραθέσω τους γενικούς / κοινούς τρόπους σωστής αντίδρασης για τους μη προετοιμασμένους (άλλωστε στη χώρα μας είναι απίθανο κάποιος να έχει κάνει σχετική προετοιμασία). Υπάρχουν τρεις κατευθύνσεις προστασίας. Η πρώτη αφορά κατά το χρόνο της έκρηξης, η δεύτερη πριν από αυτή και η τρίτη αμέσως μετά την έκρηξη. Πριν την έκρηξη απλά στην γενικότερη προετοιμασία μας

Άσκηση επιβίωσης : 9 μέρες στο Βουνό, 120 χλμ περπάτημα, χωρίς όχημα, χωρίς ρεύμα!!!

Ο φίλος Κώστας Μαυροφορεμένος μας είχε προειδοποιήσει για την εξόρμηση - άσκηση επιβίωσης στο βουνό με ένα teazer που μας άρεσε πολύ. Πλέον η άσκηση ολοκληρώθηκε, όπως και το μονταζ του βίντεο και τώρα ο Κώστας μας δείχνει την μοναχική του πορεία, μέσα σε 9 ημέρες, πάνω στα βουνά, με μόνη συντροφιά τα σκυλιά και τον εξοπλισμό του. Είναι αυτό που δεν θα σταματήσω ποτέ να σας προτρέπω... Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση. Μέχρι να σας γίνει δεύτερη φύση...

Τρόφιμα αντί γκαζόν ή αλλιώς καλλιέργειες στις πόλεις

Ειδήσεις για οπωρώνες ή ακόμα και λαχανόκηπους στις πόλεις τα τελευταία χρόνια ακούμε ολοένα και πιο συχνά. Στα Χανιά, στο Λουτράκι, στην Τρίπολη, στην Καλαμάτα, στο Αγρίνιο, στα Γιάννενα, στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη, στη Δράμα, στην Έδεσσα, στη Βέροια, στη Θεσσαλονίκη, στη Θέρμη, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, στην Εκάλη, στο Μαρούσι και σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα, δήμοι ή ομάδες πολιτών πήραν την πρωτοβουλία και αξιοποίησαν ανοιχτούς χώρους, ακόμα και σε σχολεία και πρώην στρατόπεδα, καλλιεργώντας οπωροφόρα δέντρα, αμπελώνες και λαχανικά. Άλλοι δήμοι εκμεταλλεύονται τα ήδη υπάρχοντα δέντρα, όπως στη Γλυφάδα, τις ελιές, παράγοντας λάδι και στο Νέο Ηράκλειο τις νεραντζιές, οι οποίες μπολιάστηκαν για να δώσουν λεμόνια. Η πρακτική αυτή δεν είναι καινούργια. Τα παλιότερα χρόνια, το κέντρο και τα προάστια της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων είχαν σπίτια με κήπους, όπου ευδοκιμούσαν οπωροφόρα δέντρα, ενώ άλλα βρίσκονταν διάσπαρτα στους δρόμους. Ήταν πολύ φυσικό και συνηθισμένο ο κόσμος να