Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί τα παρατήσατε μερικοί;


Το ότι σταματήσαμε να ανεβάζουμε ποστ αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε παρατήσει την προετοιμασία μας. Στα σχεδόν δύο χρόνια που πέρασαν από το τελευταίο ποστ εμείς δεν εγκαταλείψαμε, αντίθετα μάλιστα νέες ομάδες, αλλαγή προσέγγισης, νέοι σχεδιασμοί έχουν αναδιαμορφώσει την τακτική μας. 

Τελευταία διαπιστώνω ότι αρκετά από τα μέλη της Ελληνικής Prepper κοινότητας, έχουν αφήσει κατά μέρος την προετοιμασία τους.

Δεν θα έκανα αυτό το ποστ, αν δεν παρατηρούσα αντίστοιχες διαπιστώσεις και στον κοντινό μου κύκλο. Δυστυχώς οι απαντήσεις που έλαβα στην ερώτηση γιατί αφήνουν τις προετοιμασίες τους, γιατί εγκαταλείπουν την αποθήκευση είναι τουλάχιστον τραγελαφικές.

Δυστυχώς πολλοί συνάνθρωποι μας είχαν κάνει ότι είχαν κάνει το προηγούμενο διάστημα γιατί πίστεψαν ότι ερχόταν η "συντέλεια του κόσμου", η οικονομική καταστροφή και ο πόλεμος.

Δυστυχώς αποδεικνύεται περίτρανα ότι ελάχιστοι, ούτε το 0,5% του πληθυσμού της χώρας μας, έχουν καταλάβει ότι η προετοιμασία και η αποθήκευση δεν είναι για την ώρα που θα πέσει μια πυρηνική ή θα γίνει ένας τεράστιος σεισμός.



Η προετοιμασία είναι για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση από τις πιο απλές (μια απόλυση από τη δουλειά μας, μια αρρώστια που θα περιορίσει το εισόδημα μας), τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (πχ πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις κλπ), γεωλογικά φαινόμενα (σεισμοί, μετακινήσεις εδαφών κλπ) μέχρι και ανθρωπογενείς καταστάσεις (πολέμους, εσωτερικές συγκρούσεις, αντιμετώπιση συμμοριών κλπ).

Για εκατοντάδες χιλιάδες λόγους ακολουθούμε τα σχέδια που έχουμε καταρτίσει και σίγουρα δεν τα παρατάμε γιατί νομίζουμε ότι τελείωσε μια σειρά κρίσεων, επειδή κάποια γεγονότα δείχνουν να οδεύουμε σε μια καλύτερη περίοδο. Άλλωστε για καλύτερη περίοδος για εμάς δεν σημαίνει το ίδιο για τον διπλανό μας και ο σωστός prepper σκέφτεται πάντα και τον διπλανό του...

Σιγά σιγά λοιπόν η Ετοιμότητα Εναλλακτική Διαβίωση θα επανέλθει στους παλιούς της ρυθμούς. Εκτός από τη σελίδα μας στο FACEBOOK τα ποστ δεν θα κοινοποιούνται πουθενά αλλού, τουλάχιστον όχι με δική μας πρωτοβουλία, ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος και χάνουμε πολύτιμο χρόνο από την κοινωνική και οικογενειακή μας ζωή.  

Τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι το πολύ το τέλος του Σεπτεμβρίου (για να τελειώσει και η αντιπυρική περίοδος και να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι στα βουνά) με την ομάδα μου ετοιμάζουμε συνεχείς ασκήσεις ετοιμότητας στα βουνά. Την εμπειρία από τις ασκήσεις αυτές θα σας μεταφέρουμε μέσα από τα σχετικά ποστ. 

Αυτή τη φορά όμως τα τεστ δεν θα είναι τύπου καμπερς. Οι εξορμήσεις μας θα γίνονται με σχεδόν μηδενικά εφόδια, με ελαφρά σακίδια έως 10 κιλά για να δούμε πόσα "απίδια σηκώνει ο σάκος" στην πραγματικότητα και όχι όπως θα ήταν κάπως από ψεύτικοιδανικές συνθήκες. 

Είπαμε πλέον έχουμε μια εμπειρία πολλών ετών, ο καταστάσεις έχουν αλλάξει άρδην και πρέπει και εμείς να αναπροσαρμόσουμε τις τακτικές μας. Οι βασικές αρχές μένουν πάντα ίδιες όμως οι λεπτομέρειες είναι που κρίνουν το παιχνίδι. 

Έτσι λοιπόν σε αυτή την έκδοση των τεστς θα ξεχάσουμε εξοπλισμούς, αυτοκίνητα, προμήθειες, εργαλεία κλπ και θα δούμε πως μόνον με το σακίδιο μας μπορούμε να περάσουμε όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα σε κατάσταση επιβίωσης (3 μέρες) αλλά και την μετάβαση στην πολύ πιο δύσκολη και πολύ πιο σημαντική κατάσταση της διαβίωσης. 

Καλό φθινόπωρο σε όλους  

Σχόλια

  1. καλώς ξαναγύρισες στο σαιτ. η αλήθεια είναι ότι είχα απογοητευθεί απο την μεγάλη απουσία νέου ποστ.. μας εχουν βάλει σε τέτοιους ρυθμούς εργασίας που ούτε την Κυριακή δεν ξέρω εδώ και 3 χρόνια περίπου χειμώνα καλοκαίρι με απίστευτα ωράρια εκτός απο το πρώτο 10ημερο του Νοεμβρίου οπου κανω την εξόρμηση μου στην φύση....τον περασμένο νοεμβριο κάναμε ακριβώς οτι είπες 3ημερες και τρεις νύχτες εκτός μονοπατιών και με μισό κιλό αλεύρι μόνο περπατώντας περίπου 8 χλμ την ημέρα σε αδιάβατα μέρη χωρίς μονοπάτια.. το νερό ηταν η μεγαλύτερη πρόκληση μιας και μένω σε νησί, φέτος ανυπομονώ για το τέλος της σεζόν, και θα το κάνουμε 4 νύχτες 4 ημέρες μιας και ξεκινάμε νύχτα. είναι φανταστικά να περπατάς νύχτα σε μονοπάτι φυσικά και να έχει και φεγγάρι.. χάρηκα πολύ που επανηλθες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η σωστή αντίδραση στην πυρηνική έκρηξη (μέτρα προστασίας, πρώτη αντίδραση, κίνδυνοι)

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  Πολλοί φίλοι μου ζήτησαν να γράφω μερικές σειρές για τους τρόπους σωστής αντίδρασης σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης. Πριν ξεκινήσω να σας παραθέτω τις πληροφορίες που συνέλεξα να επισημάνω ότι πυρηνική έκρηξη δεν έχουμε μόνο από βόμβες, αλλά και από ατυχήματα σε πυρηνικά υλικά (υπάρχουν σχεδόν παντού πλέον) και σε εργοστάσια παροχής ενέργειας (έχουν δύο γειτονικές μας χώρες, η Τουρκία και η Βουλγαρία), οπότε καλό είναι να γνωρίζουμε τι και πως. Βέβαια οι δύο αυτές διαφορετικές περιπτώσεις έχουν και ορισμένες διαφορές, κυρίως ως προς τους χρόνους αντίδρασης και την απόσταση επιρροής/καταστροφών. Θα παραθέσω τους γενικούς / κοινούς τρόπους σωστής αντίδρασης για τους μη προετοιμασμένους (άλλωστε στη χώρα μας είναι απίθανο κάποιος να έχει κάνει σχετική προετοιμασία). Υπάρχουν τρεις κατευθύνσεις προστασίας. Η πρώτη αφορά κατά το χρόνο της έκρηξης, η δεύτερη πριν από αυτή και η τρίτη αμέσως μετά την έκρηξη. Πριν την έκρηξη απλά στην γενικότερη προετοιμασία μας

Μας το ζητήσατε : Λίστα φαρμάκων για έκτακτες καταστάσεις

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  Παρακάτω θα σας παρουσιάσω δύο λίστες φαρμάκων, που θα πρέπει να έχουμε όλοι μας, για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.  Η πρώτη λίστα έχει δημιουργηθεί από τον φίλο μου Σπύρο, παιδίατρο. Η δεύτερη λίστα έχει δημιουργηθεί από φίλη φαρμακοποιό.  Όπως θα δείτε οι δύο λίστες έχουν αρκετές ομοιότητες γι΄αυτό και σας τις παραθέτουμε αυτούσιες.  Υπόσχομαι ότι καταβάλλονται προσπάθειες από την ομάδα μας να καταφέρουμε να ανάγουμε αυτές τις λίστες σε υλικά που προέρχονται από τη φύση και μπορούμε είτε να τα καλλιεργήσουμε, είτε να τα βρούμε στην ελληνική φύση. Όπως καταλαβαίνεται αυτή η προσπάθεια θέλει ιδιαίτερη προσοχή και χρόνο, γι΄αυτό και θα μας πάρει αρκετό χρόνο.  α)Λίστα από τον παιδίατρο μας τον Σπύρο:  Σε καταστάσεις επιβίωσης υπάρχουν δύο βασικοί κίνδυνοι που απειλούν τη ζωή μας. Οι τραυματισμοί και το αλεργικό σοκ. Ιδιαίτερα όσον αφορά ανθρώπους της πόλης, που δεν έχουν συνηθίσει να εκτίθεται στους "κινδύνουνς" της φύσης.  Οπότ

ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ

ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ Στις ομάδες που πλέον σχηματίζονται κατά δεκάδες και χαίρομαι ιδιαίτερα για τα μηνύματα σας (μπορεί να μην απαντάω σε κάποια αλλά να ξέρετε τα διαβάζω όλα) έχω παρατηρήσει δύο είδη ανθρώπων. α) Αυτούς που πραγματικά πιστεύουν σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, που είναι πιο κοντά στις ρίζες μας, σε αυτό που λέμε ζωή στη φύση και κάνουν ότι κάνουν με σκοπό να απαγκιστρωθούν κάποτε (έστω και στη σύνταξη...) από την πόλη και αν τυχόν "στραβώσει" κάτι να είναι στη θέση να μπορέσουν να διαβιώσουν οπουδήποτε και κάποιες από τις χειρότερες συνθήκες. Προσωπικά απευθύνομαι σε αυτούς τους ανθρώπους. β) Το δεύτερο και πιο επικίνδυνο είδος είναι οι <<φοβισμένοι>>.  Η κατηγορία αυτή έχει πολλά παρακλάδια. Είναι συνήθως μεσήλικες που φοβούνται για την πάρτη τους και δαπανούν πολύ χρήμα αγοράζοντας ότι survival kit κυκλοφορεί στον πλανήτη και έξω απ΄ αυτόν, χωρίς να έχει ιδέα πως χρησιμοποιούνται όλα αυτά, χωρίς να γνωρίζει καν ότι μπορεί να πάθει ζημιά από τη χρήση τ